Concert Beethoven/Mozart la Filarmonica Oltenia Craiova

0
116
Concert Beethoven/Mozart   la Filarmonica Oltenia Craiova
Concert Beethoven/Mozart la Filarmonica Oltenia Craiova

MIERCURI, 2 MAI 2018, ORA 19:00

Stagiunea „Muzica uneste!”

Concert Beethoven/Mozart

ORCHESTRA SIMFONICA A FILARMONICII „OLTENIA”

DIRIJOR: MADALIN VOICU

SOLISTI: MADALIN VOICU-JR (pian), ANTONIO NICHOLAS PICULEATA (vioara)

In program:

Ludwig van Beethoven: Concertul nr. 1 in Do major pentru pian si orchestra, op. 15

Wolfgang Amadeus Mozart: Concertul nr. 3 in Sol major pentru vioara si orchestra, K. 216

Preturi bilete: 30 lei; 15 lei (elevi, studenti, pensionari); concert in abonament (4)

Orchestra Simfonica a Filarmonicii „Oltenia” Craiova interpreteaza miercuri, 2 mai 2018, de la ora 19:00 concertul „Beethoven/Mozart” (stagiunea „Muzica uneste!”), cu participarea dirijorului Madalin Voicu, fiul renumitului violonist Ion Voicu. Doi tineri muzicieni vor fi solistii serii: pianistul Madalin Voicu-jr si violonistul Antonio Nicholas Piculeata.

Concert Beethoven/Mozart   la Filarmonica Oltenia Craiova 1
Descoperind tainele muzicii prin intermediul viorii, Madalin Voicu a urmat cursurile Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, unde a studiat cu George Manoliu si Cornelia Bronzetti. Ulterior, Madalin Voicu avea sa studieze si dirijatul, de-a lungul timpului fiind indrumat de muzicieni de prestigiu precum Sergiu Celibidache, Carlo Zecchi, Corneliu Dumbraveanu, Hans Swarowsky.

Citeste si :  Concert Ceaikovski cu violonista coreeana Min Hee Kim, la Filarmonica “Oltenia”

Madalin Voicu a indeplinit calitatea de dirijor al Filarmonicii ”Oltenia” si al Filarmonicii ”Paul Constantinescu”, fiind totodata un invitat permanent al orchestrelor de profil din tara, iar concertele sustinute in strainatate releva aprecierea de care se bucura artistul si peste hotare.

A sustinut concerte alaturi de Orchestra de Camera Bucuresti, infiintata de catre tatal sau, distinsul violonist de reputatie internationala Ion Voicu, iar din anul 2001 Madalin Voicu este membru de onoare al Academiei Franceze de Stiinte, Arte si Litere.

Madalin Voicu Jr, se naste intr-o familie de muzicieni cu traditie de sute de ani, bunicul sau renumitul violonist Ion Voicu si tatal sau dirijorul Madalin Voicu, fiind doar doua dintre valorile moderne ce merita mentionate. Castiga la varsta de 11 ani Premiul I absolut al concursului “Citta di Catanzaro”, urmand ca la varsta de 14 ani sa castige concursul Schubert in tara sa natala. Debuteaza la 15 ani pe scena Salii Radio cu orchestra de camera Bucuresti-Ion Voicu, continuand o cariera nationala si internationala ca solist si membru al formatiilor camerale.

Citeste si :  Casual Band - primul concert din 2019 il sustine in Cult Music Club

Canta ca solist acompaniat fiind de orchestre nationale sub bagheta dirijorilor Ilarion Ionescu Galati, Ion Baciu, Ovidiu Balan, Petre Zbarcea, Radu Postavaru si evident Madalin Voicu. Sustine concerte in Franta, Austria, Turcia si Italia. Licentiat in muzica, preda la „Mica Academie de Arte”, ulterior preluand timp de sase ani catedra de pian din cadrul „Colegiului National de Muzica George Enescu”.

Nascut la New York, intr-o familie de muzicieni, micul violonist Antonio Nicholas Piculeata si-a manifestat inca de la o varsta frageda talentul muzical. A inceput studiul pianului la varsta de sase ani, indrumat fiind de parintii sai. Exigent cu sine, Antonio Nicholas Piculeata este preocupat de propria perfectionare artistica, ceea ce a determinat ca el sa inceapa cursurile scolare mai devreme decat ceilalti copii de aceeasi varsta.

Citeste si :  Concert Rahmaninov la Filarmonica Oltenia Craiova

Talentul interpretativ al micului violonist a fost recompensat cu premii la competitii de profil: Premiul I la Concursul National ”Tinere Talente”, 2015; Premiul al II-lea la Concursul National ”Victor Giuleanu”, 2015; Premiul I la Concursul International ”Paul Polidor”, 2016; Premiul I la Concursul National de Interpretare ”Dan Cumpata”, 2016. Antonio Nicholas Piculeata a sustinut numeroase recitaluri organizate de Fundatia Culturala ”Remember Enescu” si a evoluat in concert alaturi de Orchestrele Filarmonicilor „Oltenia” Craiova si ”Paul Constantinescu” – Ploiesti. In prezent, Antonio Nicholas Piculeata este elev in cadrul Colegiului National de Arte ”Dinu Lipatti” – Bucuresti.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.