Concert cameral „In memoriam Daniel Wesmas” la Filarmonica "Oltenia" Craiova
Concert cameral „In memoriam Daniel Wesmas” la Filarmonica “Oltenia” Craiova

Filarmonica „Oltenia” va prezenta marti, 15 mai, de la ora 19.00, un concert cameral „In memoriam Daniel Wesmas”. Isi dau concursul Tamas Vesmas (pian), Alexandru Marian (vioara), Iulian Popovici (viola), Elvis Ciuculescu (violoncel).

In program:

Gabriel Fauré: Elegie pentru violoncel si pian

Franz Schubert: Trio op. 118 (vioara, violoncel, pian) Nocturna

Josef Suk: Cvartetul in La minor pentru vioara, viola, violoncel si pian, op. 1

Franz Schubert: Andante din Trio op. 100

Wolfgang Amadeus Mozart: Cvartetul in Sol minor pentru vioara, viola, violoncel si pian, K. 478

Preturi bilete: 15 lei; 10 lei (elevi, studenti, pensionari)

Citeste si :  Filarmonica Oltenia Craiova : Va place Brahms ?

Concert cameral „In memoriam Daniel Wesmas” la Filarmonica "Oltenia" Craiova 1

Nascut la Arad, la data de 1 noiembrie 1941, Daniel Wesmas a absolvit, succesiv, Liceul de Muzica „Ion Vidu” din Timisoara si Conservatorul de Muzica „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti (astazi, Universitatea Nationala de Muzica). In anul 1966 (anul absolvirii conservatorului) este incadrat ca instrumentist – percutie in Orchestra simfonica a Filarmonicii „Oltenia”, desfasurand o intensa activitate concertistica atat in tara (Bucuresti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Timisoara, Craiova), cat si peste hotare, cu prilejul turneelor intreprinse de Simfonicul craiovean.

Multa vreme a indeplinit calitatea de sef partida – percutie, fiind, totodata, profesor la Scoala Populara de Arta si Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

Citeste si :  Concert de virtuozitate sub bagheta maestrului Walter Attanasi

Pentru Teatrul pentru Copii si Tineret „Colibri” a compus muzica de scena (11 titluri de spectacole), realizand ocazional si transcriptii pentru marimba (a reorchestrat pentru un ansamblu de percutie celebra miniatura a lui Haciaturian – „Dansul sabiilor”).

In ultimii ani ai vietii, profesorul Daniel Wesmas s-a implicat activ si cu pasiune in pregatirea si indrumarea profesionala a noilor generatii de percutionisti, creand o adevarata scoala. A incetat din viata la 22 iunie 2017, lasand in urma dorinta de a face si transmite muzica la cel mai inalt nivel artistic.

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.