Concert la Filarmonica Oltenia Craiova cu Emil Visenescu in dubla ipostaza, dirijor si solist 1Stagiunea 2019 – „Muzica inspira!” „Fii diferit! Mergi pe clasic!” continua la Filarmonica Oltenia Craiova cu concertul in care Emil Visinescu se afla in dubla ipostaza : dirijos si solist .
Orchestra Simfonica a Filarmonicii “Oltenia”
VINERI, 22 MARTIE 2019, ORA 19:00
DIRIJOR si SOLIST
EMIL VISENESCU
In program:
Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei „Don Giovanni”
Gioacchino Rossini: Introducere si Tema cu variatiuni pentru clarinet si orchestra
Ludwig van Beethoven: Simfonia nr. 4 in Si bemol major, op. 60

Clarinetistul Emil Visenescu, unul dintre cei mai rafinati muzicieni romani, va fi invitatul concertului simfonic din data de 22 martie, incepand cu ora 19:00. Muzica lui Rossini din lucrarea Introducere si Tema cu variatiuni pentru clarinet si orchestra si ipostaza solistica, dublata de cea dirijorala a lui Emil Visenescu vor constitui punctele de atractie ale serii. In program sunt incluse inca doua compozitii: uvertura operei „Don Giovanni” de Mozart, care a dat nastere unei adevarate legende conform careia a fost scrisa in preziua premierei si Simfonia nr. 4 de Beethoven, o simfonie a iubirii, plina de lirism romantic.

Citeste si :  FESTIVALUL INTERNATIONAL „CRAIOVA MUZICALA”, ediția 44 - Barock Music Edition

Emil Visenescu, solist si dirijor
Nascut la 10 martie 1969, la Bucuresti, Emil Visenescu a studiat la Universitatea Nationala de Muzica sub indrumarea profesorilor Ioan Cudalbu si Valeriu Barbuceanu. Din 1993, este membru al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu” din Bucuresti. A absolvit numeroase cursuri de specializare, sub indrumarea clarinetistilor Stephan Korody – Kreuzer, Walter Boeykens, Karl Leister, Andrew Marriner, Joszeph Balogh si Aurelian Octav Popa. In perioada 2000-2002 a studiat cu Ernesto Molinari, la Universitatea de Muzica din Berna-Biel, obtinand diploma de solist. Maiestria sa a fost apreciata de-a lungul timpului, prin acordarea mai multor premii. Emil Visenescu este un artist activ al scenei nationale si internationale, sustinand o serie de concerte si recitaluri atat in calitate de solist, cat si ca membru al unor ansambluri. Ca solist, a interpretat alaturi de prestigioase orchestre din tara (Iasi, Timisoara, Bacau, Ploiesti, Brasov, Craiova, Satu-Mare, Ramnicu Valcea, Sibiu, Targoviste, Giurgiu, Constanta) si din strainatate (Biel, Berna, Dresda). De 24 de ani, ca membru al trio-ului “Mosaic”, interpreteaza pe diverse scene din Romania, Belgia, Franta si Elvetia. Emil Visenescu a fost invitat ca membru al juriului concursurilor „Martian Negrea”, „Jeunesses Musicales” si „Gheorghe Dima”, a predat in cadrul Cursurilor Internationale de Vara de la Breaza, Sighisoara, Bistrita, Cisnadie si Brasov. In 2006 si 2016 a fost invitat sa sustina recitaluri, workshop-uri si cursuri de specializare in clarinet de catre Academia de Muzica si Dans din Ierusalim. In 2006 si 2014, Emil Visenescu a fost solist al Orchestrei Nationale Radio din Romania, in cadrul Festivalului International de Muzica Contemporana de la Bucuresti. A realizat inregistrari pentru Radiodifuziunea Romana si Televiziunea Romana. Incepand cu anul 2002, preda clarinetul la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, iar in anul 2011 a obtinut titlul de Doctor in Muzica acordat de aceeasi institutie. Emil Visenescu si-a completat studiile cu cele post-doctorale si Master in dirijat orchestra, urmate la clasa prof. univ. dr. Dumitru Goia, deasemenea la UNMB. In noua postura, a sustinut concerte cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Pitesti, Brasov, cu orchestra Concerto a UNMB si cu orchestra de camera Ionel Perlea, al carei fondator este.

Citeste si :  Filarmonica Oltenia Craiova prezinta SEARA DE MUZICA DE CAMERA la Muzeul de Arta – Holul de Onoare

Biletele au preturile de 40 lei (pret intreg) si 10 lei (pret redus, pentru elevi, studenti si seniori) si se achizitioneaza de la agentia Filarmonicii „Oltenia” Craiova, Calea Unirii nr. 16 (program: luni-vineri, orele 10:00 – 18:00), telefon 0251 414 698.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.