Concert Mozart de Ziua Femeii la Filarmonica Oltenia Craiova

0
98

Concert Mozart de Ziua Femeii la Filarmonica Oltenia Craiova 1Muzica inspiră!

Fii diferit! Mergi pe clasic!

 

ORCHESTRA  SIMFONICĂ A  FILARMONICII OLTENIA

VINERI,  8 MARTIE  2019, ORA 19:00

 

CONCERT MOZART

 

DIRIJOR RADU  POSTĂVARU

 

SOLISTĂ ANA  MIRABELA  DINA, pian

 

În program:

Wolfgang Amadeus Mozart: Uvertura operei „La Clemenza di Tito”                      

                                                Concertul nr. 26 în Re major pentru pian și orchestră, K. 537         

                                                 Simfonia nr. 36 în Do major, K. 425, „Linz”

 

      După spectacolul din data de 1 martie, care a avut loc cu casa închisă, cei care vor să se bucure de o muzică primăvăratică sunt invitaţi vineri, 8 martie, ora 19:00 la un concert cu program integral Mozart. Pe scena Filarmonicii vor urca, alături de Orchestra Simfonică, dirijorul Radu Postăvaru şi pianista Ana Mirabela Dina, artistă de talie internaţională, născută în Craiova şi stabilită în Germania. Se pare că nu există ceva mai potrivit de ascultat, de Ziua Femeii, decât muzica plină de graţie şi sensibilitate a legendarului Mozart.       

Citeste si :  Program de concerte Saptamana 7-13 mai 2018 la Filarmonica "Oltenia" Craiova

Concert Mozart de Ziua Femeii la Filarmonica Oltenia Craiova 2

Radu Postăvaru a susținut peste 1000 de concerte în țară și peste hotare și a realizat peste 100 de înregistrări profesionale ca dirijor și pianist și mai mult de 200 de emisiuni de radio și televiziune. Apare în peste 500 de articole şi cronici de specialitate, în reviste şi ziare importante, precum: ”Corriere della Sera”, ”Il Giornale”,  ”Cultura e spettacoli” (Italia), ”Le Matin”, ”Le temps du Maroc” (Maroc), ”L`Aurore du Jardi” (Franţa), ”Prensa Latina” (Spania), ”Kulturmagazin” (Germania), ”Muzica”, ”Actualitatea Muzicală”, ”Cronica Română” (România). În anul 2007, a obţinut titlul de Doctor în Muzică cu teza ”Interpretarea dirijorală a poemelor simfonice din creaţia compozitorilor Franz Liszt şi Richard Strauss”, sub îndrumarea prof. univ. dr. Viorel Munteanu. Considerat de către criticii de specialitate un real talent al muzicii româneşti, la vârsta de cinci ani Radu Postăvaru a dirijat pentru prima dată Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Moldova” din Iași. Un rol deosebit în această perioadă de început îi revine maestrului Ion Baciu, dirijorul şi directorul filarmonicii ieşene. Datorită precocității sale muzicale, televiziuni din Japonia, Franța, Cehia, Polonia au realizat filme documentare și artistice. În România, regizorul Alecu Croitoru a realizat filmul documentar „Ecoul” (1974), bazat exclusiv pe activitatea muzicală a tânărului dirijor. De asemenea, Radu Postăvaru a făcut parte din distribuția unor filme ca „Stejarul din Borzești” (1975) sau „Gloria nu cântă” (1976), în regia lui Alexandru Bocăneț.

Concert Mozart de Ziua Femeii la Filarmonica Oltenia Craiova 3

Ana Mirabela Dina a fost invitată la Festivalurile ”Martha Argerich” de la Beppu (Japonia), Buenos Aires (Argentina) și Lugano (Elveția) unde, în 2003, a cântat împreună cu Martha Argerich (în concertul final) Suita ”Spărgătorul de nuci” pentru două piane de P. I. Ceaikovski (apărută și pe CD la EMI sub titlul ”Martha Argerich and Friends”). În februarie 2007, a fost invitată să concerteze în sala pariziană Pleyel, cu prilejul Zilelor J. S. Bach, unde a interpretat împreună cu Martha Argerich, Gabriela Montero, Mauricio Vallina, Gidon Kremer și Kremerata Baltica, printre altele, și Concertul pentru patru piane și orchestră de J. S. Bach. Ana Mirabela Dina a realizat înregistrări pentru WDR (radioul vest-german), Bayerischen Rundfunk (Radio Bavaria), pentru instituții radiofonice din București, Paris, Buenos Aires (sub forma de CD) și Lugano. Ea susține deja, de mai mulți ani, cursuri de măiestrie la Buenos Aires, La Plata (Argentina), București și Craiova, și a fost deseori invitată să facă parte din juriul Concursului ”Jugend Musiziert” din Germania. Între anii 2007-2017, Ana Mirabela Dina a activat în calitate de profesor de pian la Hochschule für Musik – Köln, iar din octombrie 2017 îndeplinește aceeași calitate la Hochschule für Musik – Würzburg.

 

Citeste si :  Bilete epuizate la Concertele de Anul Nou din 11 si 12 ianuarie

Biletele au preţurile de 40 lei (preţ întreg) şi 10 lei (preţ redus, pentru elevi, studenţi şi seniori). Mai multe detalii se pot obţine de la Agenţia de bilete din Calea Unirii nr. 16 (luni-vineri, orele 10:00 – 18:00) sau la numărul de telefon 0251 414 698.

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.