Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Concert pentru pian alaturi de Edvard Grieg la Filarmonica Oltenia

Concert pentru pian alaturi de Edvard Grieg la Filarmonica Oltenia

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

VINERI, 27 OCTOMBRIE 2017, ORA 19:00 ORCHESTRA SIMFONICĂ A FILARMONICII “OLTENIA” prezintă Concert simfonic – 4 – DIRIJOR JANGWON SEO din COREEA DE SUD , SOLIST MARIUS BOLDEA  la pian.

În program:
Constantin Bobescu: Jocuri oltenești pentru orchestră
Edvard Grieg: Concertul în La minor pentru pian și orchestră, op. 16
Antonín Dvořák: Simfonia nr. 5 în Fa major, op. 76

Prezentare  JANGWON SEO
Compozitor şi dirijor, Jangwon Seo este absolvent al Universităţii de Muzică din Düsseldorf/Germania, unde a beneficiat de îndrumarea prof. Bojidar Dimov. După finalizarea cursurilor universitare, Jangwon Seo a urmat un stagiu de perfecţionare în domeniul dirijatului de orchestră la Academia de Muzică din Kassel, cu prof. Uhlenbruck. Lui Jangwon Seo i s-a decernat Diploma de Onoare în domeniul dirijatului, fiind primul muzician de origine asiatică beneficiar al acestei importante distincţii.
În prezent, Jangwon Seo activează ca profesor-asistent în cadrul Universităţii Naţionale Gangneung-Wonju şi la Universitatea Sookmyung (Coreea de Sud), unde predă cursurile de dirijat orchestră, analiză şi forme muzicale, teoria muzicii şi armonie.A deţinut postul de dirijor al Orchestrei Simfonice Naţionale din Seul; actualmente, este dirijor principal al Companiei de Operă Michooholl şi director artistic al Companiei de Operă Seorum, ansambluri alături de care participă la turnee internaţionale şi promovează în special creaţii moderne din domeniul muzicii de operă.

Prezentare MARIUS BOLDEA
S-a născut în 1994, la Târgu Mureş. A absolvit, în 2013, Liceul de Artă din oraşul natal, la clasa prof. Codruţa Condruţ. Din acelaşi an, este student la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti (admis pe primul loc), clasa de pian a prof. univ. dr. Viniciu Moroianu. S-a afirmat de timpuriu, participând, în perioada 2002-2011, la opt ediţii ale Festivalului „Johann Sebastian Bach” din Cluj-Napoca, unde a obţinut de fiecare dată câte o distincţie, între care Diploma de merit, precum şi, în câte trei rânduri, Diploma de excelenţă şi Premiul I.
Este finalist în cadrul concursului internațional de duo Suzana Szöreny, alături de pianista Ana Bădică, obține premiul I la Concursul Internațional de pian “Pro Piano” – secția pian 4 mâini și a fost finalist în cadrul concursului național Mihail Jora. De asemenea, participă la concursul internațional Jeunesses, Europa fest, unde, din 61 de participanți din 35 de țări, s-a situat pe locul IV, ca și semifinalist. În anul 2017, debutează la Ateneul Român unde susține un recital amplu cu lucrări ale compozitorilor Mozart, Brahms, Debussy și Enescu. În prezent, este masterand la Universitatea Națională de Muzică București, susținând, în paralel, concerte și recitaluri în țară și străinătate.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Tenis : Simona Halep a fost UMILITA de Caroline Wozniacki, la Turneul Campioanelor

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-2, de daneza Caroline Wozniacki, locul 6...

Închide