Reprezentantii ISU Dolj au anuntat ca, in conformitate cu prevederile Planului anual de pregatire in domeniul situatiilor de urgenta pentru anul 2018, aprobat prin Ordinul Prefectului judetului Dolj nr. 75 din 02.02.2018, in data de 29.05.2018 s-a desfasurat etapa judeteana a concursului cu tematica de protectie civila „Cu viata mea apar viata”, pentru cele doua categorii de varsta stabilite prin Regulamentul aprobat cu Ordinul Ministrului Educatiei Nationale nr. 3825 din 03.06.2013: ciclul gimnazial (clasele V-VIII), respectiv ciclul liceal (clasele IX-XI).
Concursul a fost organizat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia” al judetului Dolj. Din nou, gazda primitoare a probelor de concurs a fost Liceul “Traian Vuia” din Craiova, prilej cu care adresam multumiri conducerii unitatii de invatamant si intregului personal, didactic si nedidactic, care s-au implicat fara rezerve in organizarea concursului. Si in acest an, concurentii-elevi s-au intrecut intr-un desavarsit spirit de fair-play, demonstrandu-si cunostintele teoretice si deprinderile practic-aplicative dobandite.
Pentru ciclul gimnazial, in urma etapelor intermediare desfasurate la nivelul unitatilor de invatamant din judet, la faza judeteana s-au calificat si au participat 4 echipaje, astfel:
– Scoala gimnaziala „Ethos” Craiova;
– Scoala gimnaziala „Traian” Craiova;
– ;
– Liceul tehnologic „Alexandru Macedonski” Melinesti.
La probele de concurs pentru ciclul liceal au participat 4 echipaje, dupa cum urmeaza:
– Colegiul tehnic de arte si meserii ”Constantin Brancusi” Craiova;
– Liceul ”Charles Laugier” Craiova;
– Liceul ”Traian Vuia” Craiova;
– Liceul tehnologic transporturi CFR Craiova.
Pentru fiecare ciclu de invatamant, concursul a constat in trei probe, astfel:
– Proba teoretica, prin care s-a urmarit verificarea nivelului de insusire de catre participanti a cunostintelor in domeniul protectiei civile.
Aceasta proba are si un caracter eliminatoriu, intrucat, pentru a se trece si la parcurgerea celor doua probe practice era necesar ca echipele participante sa obtina cel putin 15 puncte dintr-un maxim posibil de 30 de puncte. Toate echipele participante au obtinut dreptul de a participa si la probele practice, obtinand la aceasta proba intre 20 si 30 de puncte.
– Prima proba practica, constand in transportul asistat al unei persoane accidentate asezata pe targa pe o distanta de 50 m.
– Cea de-a doua proba practica, care a constat in deplasarea cu masca pe figura intr-un raion contaminat, inclusiv prin depasirea unor obstacole.
Dupa parcurgerea tuturor probelor de concurs, clasamentul general, pe categorii de varsta, s-a prezentat dupa cum urmeaza:
a) pentru clasele V – VIII:
Premiul I – Scoala gimnaziala „Traian” Craiova;
Premiul II – Scoala gimnaziala „Ethos” Craiova;
+ Scoala gimnaziala Breasta;
Premiul III – Liceul tehnologic „Alexandru Macedonski” Melinesti.
b) pentru clasele IX – XI:
Premiul I – Liceul „Charles Laugier” Craiova;
Premiul II – Liceul „Traian Vuia” Craiova;
Premiul III – Liceul tehnologic transporturi CF Craiova.
Locul IV – Colegiul Tehnic de Arte si Meserii „C-tin Brancusi” Craiova.
In acest an, fiind an par, conform Regulamentului concursului nu se mai organizeaza etapele superioare ale concursului, aceste faze desfasurandu-se odata la doi ani, in anii impari.
Views: 0