CONCURSUL PENTRU POSTUL DE MANAGER AL SPITALULUI JUDEȚEAN CRAIOVA A FOST BLOCAT DE RAFILA PESTE NOAPTE

0
241

PSD a lansat o adevărată ofensivă de acaparare a celor mai importante funcții în instituțiile publice din Craiova și Dolj. Printre funcțiile vizate se află și cea de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

În ciuda rezultatelor excepționale obținute de managerul interimar Laurențiu Ivanovici, Ministerul Sănătății controlat de PSD a decis, la ceas de noapte, să oprească accesul acestuia la concursul pentru ocuparea postului de manager al spitalului.

Prin Ordinul Nr. 2696/13.12.2021, sub semnătura ministrului Alexandru Rafila, ieri seară, s-a comunicat SCJUC că a fost desemnată o nouă componență a Consiliului de Administrație al spitalului.

Conform documentului emis de Ministerul Sănătății, începând cu 13 decembrie 2021, membrii CA al SCJUC sunt:
Membri titulari: Bobîrnac Ana – Reprezentant Ministerul Sănătății; Paralescu Livia Alina – Reprezentant Ministerul Sănătății și Prunariu Ludmila Angela – Reprezentant Ministerul Sănătății.

Membri suplinitori: Ciocan Titina Argentina – Reprezentant Ministerul Sănătății; Mitroi Luminița Simona – Reprezentant Ministerul Sănătății și Mirea Sorina Manuela – Reprezentant Ministerul Sănătății.

Întrunit în ședință, în data de 14.12.2021, noul Consiliu de Administrație al Spitalului a ales pe dr. Prunariu Ludmila Angela ca Președinte.

„Să ne reamintim că dr. Prunariu Ludmila Angela, în aprilie 2020, în plină criză sanitară declanșată de pandemia de coronavirus, a cerut să fie schimbată din funcția de Director Executiv al DSP Dolj pe motiv că fragilitatea stării de sănătate nu-i mai permitea să exercite funcția respectivă. Totuși, chiar așa, fragilă, dr. Prunariu nu uita să solicite în cererea de demisie mutarea pe postul de Director Adjunct al DSP Dolj, post pentru care probabil că era suficient de sănătoasă. Solicitarea era făcută în contextul în care angajați ai DSP erau anchetați în dosare penale după ce fuseseră acuzați trimiseseră acasă, fără a fi testați, persoane aflate în carantină pentru că intraseră în contact cu bolnavi infectați cu Covid-19. Totodată, polițiștii reclamaseră la procurori că funcționari din cadrul DSP Dolj nu ar fi raportat zeci de persoane care se întorseseră din străinătate în țară și ar fi fost obligate să stea în izolare.” mentioneaza Republica Oltenia.

Finalitatea acestei schimbări operate de ministrul Rafila este blocarea desfășurării concursului pentru ocuparea postului de manager al spitalului.

Citeste si :  Un ministru din Guvernul Ponta denunta DICTATURA lui Dragnea in PSD

Ultima probă a concursul urma să fie organizată în ziua de 14 decembrie 2021. În seara zilei precedente, ministrul Rafila decide schimbarea componenței Consiliului de Administrație care are ca efect anularea concursului.

În dimineața zilei de 14 decembrie 2021, prin Procesul Verbal Nr. 53482/14.12.2021, Comisia de concurs a luat act de Ordinul Ministerului Sănătății și a constatat următoarele:

  • OMS nr. 2696/13.12.2021 abrogă OMS 2311/26.11.2021 prin care se desemnaseră membrii CA al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Dintre aceștia, dna Bogheanu Carmen (fost Președinte al CA) și dna Drăghici Cistina (fost membru al CA) aveau funcții în componența Comisiei de Concurs, anume de Președinte Comisie și respectiv, Secretar Comisie. Pierzându-și calitatea de membrii ai CA, cele două persoane își pierd implicit și calitatea oficială de membrii ai Comisie de concurs.
  • La sesiunea concursului nu s-au prezentat un alt Președinte de Comisie și un alt Secretar de Comisie desemnați de noul CA al Spitalului, în componența decisă de Ordinul emis de Ministerul Sănătății.
  • În consecință, concursul pentru funcția de manager al SCJUC nu se mai poate desfășura, urmând a fi informat Ministerul Sănătății asupra consecințelor emiterii actului administrativ de înlocuire a membrilor CA.
Citeste si :  Klaus Iohannis despre motivarea CCR
Laurențiu Ivanovici, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Craiova
Laurențiu Ivanovici, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Craiova

Trebuie precizat că Laurențiu Ivanovici era singura persoană care își depusese candidatura la concursul pentru funcția de manager al SCJUC și urma să-și susțină în data de 14 dec. 2021, Proiectul de Management în fața Comisiei de concurs.

Intenționez să acționez în instanță Ministerul Sănătății privind organizarea concursului și blocarea desfășurării ultimei etape, respectiv prezentarea proiectului meu de management.”, a spus Laurentiu Ivanovici pentru INVESTIGATORIA.

Există un litigiu între Ministerul Sănătății și un fost manager al spitalului, care și-a dat demisia și a zis că e falsă. Eugen Georgescu a cerut și Consiliului de Administrație anularea concursului, iar Consiliul de Administrație s-a întrunit și a constatat că nu mai poate fi anulată procedura de concurs, întrucât nu există temei legal. Ministerul a cerut anularea concursului și, pentru că nu s-a anulat concursul, au luat această măsură de a schimba reprezentanții ministerului în Consiliul de Administrație, ca să blocheze desfășurarea lui. Pe de altă parte, fostul manager a acționat în instanță și spitalul, și membrii Consiliului de Administrație pentru anularea concursului de manager.”, a mai spus Laurențiu Ivanovici pentru INVESTIGATORIA.

Citeste si :  Iordache sustine ca fost „cuminte” in 2017, astfel incat asteapta cadouri in „ghetute”

Consiliul de Administrație al Spitalului s-a întrunit în data de 13.12.2021, solicitând prezența unui jurist și a unui reprezentant al Serviciului RUNOS (Resurse Umane). Membrii CA au fost informați că o contestație în urma unui act administrativ nu suspendă de drept executarea acestuia. În cazul invocat de dr. Georgescu Eugen Florin, contestația împotriva actelor administrative privind organizarea concursului nu este suficientă pentru anularea actelor administrative respective și a efectelor sale. Anularea acestor acte poate fi dispusă doar de instanța de judecată, după procedura din Legea nr.544/2014.

În finalul adresei comunicată Ministrului Sănătății se exprimă concluzia că nu există temei legal pentru anularea desfășurării concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Toate argumentele legale înaintate de fostul CA al Spitalului au fost însă inutile în fața voinței politice a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Despre dr. Georgescu Eugen Florin amintim contextul bizar în care și-a pierdut funcția: demis în urma unei demisii comunicată la Ministerul Sănătății, demisie despre care spune că nu ar fi semnat-o el…mentioneaza Republica Oltenia.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.