Condamnarea lui Dragnea, anulata dintr-o eroare

0
164

Condamnarea lui Dragnea, anulata dintr-o eroare 1O bomba juridica cu efect intarziat sta sa explodeze. Imediat dupa ce i-a fost publicata motivarea in Dosarul “Referendumul”, Liviu Dragnea a explicat ca trebuie sa se uite cine a semnat-o. Liderul PSD stia ca oricine ar fi semnat-o inseamna o incalcare a legii si asta conduce la anularea deciziei judecatoresti, arata avocatul Bogdan Barbuceanu, profesor de Procedura Penala la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, conform Jurnalul.

Legea obliga ca magistratul care a pronuntat hotararea si a judecat sa o si redacteze, iar in acest caz, hotararea nu poate fi redactata si semnata de toti judecatorii, asa cum prevede legea. Livia Stanciu nu avea cum sa o semneze, decat prin abuz in serviciu, pentru ca acum este la Curtea Constitutionala, iar in oricare dintre cazuri, fie ca a fost semnata de altcineva in locul ei, fie ca au semnat doar ceilalti membri ai completului de judecata, aceasta motivare este nelegala, deci nula, tragand dupa sine si hotararea judecatoreasca.

„Motivarea hotararii si hotararea sunt nule, pentru ca motivarea face parte din hotarare, deci nu produce efecte juridice. Nu-i poate lua locul nimeni unui judecator care a facut parte din completul care a judecat. Greseala este ca Livia Stanciu, inainte de a pleca, trebuia sa-si redacteze toate hotararile. Greseala il avantajeaza pe Liviu Dragnea, pentru ca in acest moment nu mai are condamnare penala. Niciun judecator care paraseste sistemul sau este transferat nu poate pleca pana nu isi incheie toate dosarele. Exista precedent in acest sens si chiar am avut cauze care s-au rejudecat, tocmai pentru ca judecatorii au plecat la pensie fara sa redacteze motivarea, iar astfel au fost anulate hotararile”, explica avocatul Bogdan Barbuceanu, profesor de Procedura Penala la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Cumpanasu se prezinta masterand si expert IT si Inovare fara a fi terminat o facultate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.