Conferinta internationala la Universitatea din Craiova

0
115
Conferinta internationala la Universitatea din Craiova 1
Conferinta internationala la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Litere, organizeaza in ziua de 16 iulie 2018, incepand cu ora 10.00, in Aula „Mihai I”, Conferinta internationala European Theories and Practices on Education for Sustainable Development and International Solidarity – eveniment de diseminare in cadrul proiectului Erasmus+  Acteurs du Territoire pour une Éducation à la Citoyenneté Mondiale (ACTECIM), numar proiect 2015-1-FR01-KA201-015405.

La acest eveniment sunt invitati sa participe profesori, cercetatori, formatori, reprezentanti ai institutiilor publice locale, ai institutiilor culturale si social-educative, precum si reprezentanti ai mediului socio-economic de stat si privat din regiunea Olteniei si din strainatate.

Citeste si :  Eveniment pentru tinerii antreprenori

Proiectul ACTECIM, coordonat de Academia din Lyon, reuneste universitati, scoli, licee si organizatii neguvernamentale din trei regiuni europene: regiunea Sud-Vest Oltenia, regiunea Rhône-Alpes si regiunea Piemont care reflecteaza impreuna asupra educatiei pentru dezvoltare durabila si solidaritate internationala. Regiunea Sud-Vest Oltenia este reprezentata in acest proiect de Universitatea din Craiova, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia.

Evenimentul include o prezentare in plen a impactului pe care activitatile si rezultatele proiectului il au asupra educatiei de azi, sustinuta de Monica Tilea (Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova) si intitulata ACTECIM: A Joint Educational Construct for the Future. Membrii echipei de implementare vor prezenta rezultatele proiectului: Training Module for European and World Citizenship, Dedicated to Teachers and Trainers (Marie-Amélie Sivade-Blanc, DAREIC, Rectorat de Lyon), A Descriptive Analysis of Transversal Competences (Monica Tilea, Aida Stoian, Claudiu Bunaiasu, Universitatea din Craiova) si Online Training Resources (Giorgio Garelli, Regione Piemonte). In incheiere, membri si colaboratori ai echipei de implementare, precum si reprezentanti ai grupului tinta vor expune cateva exemple de bune practici si testimoniale privind evenimentele desfasurate la Craiova in cadrul acestui proiect.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.