Consilierii locali PNL si USR Plus Craiova au motivat faptul pentru care nu se prezinta la sedinta de azi ..

0
171

Azi la sediul USR Dolj a avut loc o conferinta de presa sustinuta de Consilierii Locali PNL si USR Plus . La conferinta de presa au participat consilierii locali PNL si USR Plus dar si  Ioan-Paul Andrei , Presedinte USR Craiova, Mario Ovidiu Oprea , Presedinte PNL Craiova si Gabriel Paunica , Presedinte Plus Dolj.

Va prezentam adresa depusa de Consilierii Locali PNL si USR Plus catre Primarul Municipiului Craiova si Secretarului General al Municipiului Craiova , Nicoleta Miulescu ..

„Cu privire la Dispozitia nr. 5349/11.11.2020 de convocare a Consiliului Local Craiova in baza 134 alin. 4 C.adm.

Apreciem ca este nelegala convocarea Consiliului Local Craiova in baza 134 alin. 4 C.adm.  transmisa la data de 12.11.2020,in dispret cu dispozitiile Codului administrativ ,cu un scop excusiv populist si cu nesocotirea rolului consilierilor locali.

Convocarea transmisa de Primarul Genoiu este facuta cu rea-credinta in contextul in care cunostea ca mai mult de o treime din consilierii locali solicitasera convocarea unei sedinte extraordinare pentru data de ,luni ,16 noiembrie . Cu alte cuvinte,desi prin vointa recunoscuta legal,11 consilieri locali stabilesc o data pe care o prefera si o considera ca indeplineste conditiile legale ,Primarul in functie nesocoteste vointa exprimata si recunoscuta consilierilor de a convoca o sedinta extraordinara.

Citeste si :  Iohannis arata de la Sibiu cat de mult rau a facut PSD-ul Romaniei

Primarul in functie incalca principiul legalitatii fortand aplicarea unui text de lege cu singurul scop al satisfacerii interesului unei singure persoane ,Lia Olguta Vasilescu.

Astfel,convocarea intemeiul art. 134 alin. 4 C.adm. se face „de indata”,ceea ce presupune o situatie mai mult decat extraordinara,care inlatura si minima predictibilitate a unei sedinte,tocmai urmarea punctelor de pe ordinea de zi.

Leguitorul a reglementat doua categorii de adunari,ordinare si extraordinare,plecand de la natura situatiilor care se ivesc in administratia locala,unele normale,sedinta fiind lunara,iar altele extraordinare care impun o relativa urgenta ori de cate ori apar astfel de situatii . Leguitorul a si reglementat doua termene rezonabile de 5 zile,respectiv 3 zile.

Este adevarat ca a fost reglementata si o situatie distincta,cand anumite cauze determina convocarea de indata,insa sunt motive strict limitativ prevazute.

Incalcarea inclusiv a regulilor generale de convocare se justifica prin urgenta,insa,in speta,aceasta nu exista,intrucat,pe de o parte ,au trecut mai mult de 5 saptamani de la alegeri si doua saptamani de la constituirea legala a Consiliului,iar,pe de alta parte ,exista primar in functie conform art. 151 alin. 2 C.adm.,nefiind nici o vatamare pentru comunitate.

Citeste si :  Consiliul Judetean Dolj are inca de lucrat la transparenta decizionala

Nu sunt indeplinite ambele conditii din art. 134 alin. 4C.adm :

-Justificarea cazului de forta majora sau de maxima urgenta, Forta majora este reglementata de art. 1351 alin. 2C.civ (orice eveniment extern,absolut invincibil si inevitabil),iar urgenta solutii rapide ,imprumuturi etc pentru lupta impotriva SARS-COV-2 sau investitii pentru protejarea scolarilor.

-Rezolvarea intereselor locuitorilor Craiovei;nici aceasta conditie nu este indeplinita de niciuna din hotarari;exista administratie locala,primar in functie,nu s-a sesizat sau motivat existenta unor situatii speciale care sa nu fie rezolvate de primarul in functie sau de catre aparatul de specialitate etc.

Domnule Primar Genoiu,respectarea legii este o obligatie, nu un deziderat!

Citeste si :  Premierul Florin Cîțu ajunge azi în județul Dolj. Afla programul vizitei ..

Juramantul depus va obliga sa fiti de buna-credinta si sa faceti ce va sta in putere pentru binele locuitorilor. Or,pentru binele locuitorilor trebuie sa respectati legea altfel,dintr-un simplu caprinciu de a nu respecta vointa a 11 consilieri,preferati sa otraviti activitatea actualului consiliu din prima sedinta,fortand un text de lege doar pentru favorizarea unei persoane.

Cei 11 consilieri locali semnatari ai convocatorului sedintei din 16 noiembrie 2020 va solicita sa participati conform art. 154 la sedinta extraordinara din data de 16 noiembrie 2020,ora 10,00 care se va desfasura in sediul Consiliului Local Craiova si sa va exercitati mandatul pana la depunerea juramantului de catre primarul ales .

De asemenea ,solicitam Secretariatului General al UAT Craiova sa intreprinsa demersurile necesare convocarii consilierilor locali si desfasurarii sedintei din 16 noiembrie 2020,asigurand aparatul si logistica necesara desfasurarii sedintei.”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.