Consiliul Judetean Dolj a castigat actiunea declansata in instanta impotriva societatii San Giorgio Appalti SRL

0
351
Consiliul Judetean Dolj a castigat actiunea declansata in instanta impotriva societatii San Giorgio Appalti SRL
Consiliul Judetean Dolj a castigat actiunea declansata in instanta impotriva societatii San Giorgio Appalti SRL

Consiliul Judetean (CJ) Dolj a castigat actiunea declansata in instanta impotriva societatii San Giorgio Appalti SRL, liderul asocierii care si-a adjudecat initial, in anul 2015, lucrarile pentru realizarea Centrului International „Constantin Brancusi“, dar care a inregistrat intarzieri nejustificat de mari in executie pana la data incetarii contractului, in noiembrie 2016.
Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a precizat ca, prin hotararea definitiva pronuntata de Curtea de Apel Craiova in acest dosar, Consiliul Judetean urmeaza sa primeasca o suma semnificativa, estimata pana in prezent la peste 4 milioane de euro.
„Aceasta decizie reprezinta o justa reparatie pentru un episod care ne-a creat numeroase dificultati. Consiliul Judetean Dolj a initiat proiectul pentru realizarea Centrului International «Constantin Brancusi» printr-un program finantat din fonduri europene.
Din cauza nerespectarii termenelor de executie de catre constructorii care au castigat initial licitatia pentru contractul de lucrari, am fost pusi in situatia fara precedent de a nu mai putea beneficia de finantarea nerambursabila, care reprezenta jumatate din valoarea investitiei. Sa amintim doar ca asocierea de firme isi asumase ca va finaliza proiectul pana in martie 2016, or in noiembrie 2016, atunci cand a incetat contractul, il realizase doar in proportie de 6 la suta.
Desigur ca, data fiind insemnatatea acestui obiectiv cultural si turistic, CJ Dolj nu putea decat sa continue demersul, cu finantare asigurata din surse proprii. Iata ca acum, prin decizia Curtii de Apel Craiova, urmeaza sa recuperam suma pierduta din fonduri europene, care depaseste 3 milioane de euro. In plus, instanta ne-a acordat si dreptul la dobanzi legale aplicate la valoarea neexecutata din contract, dobanzi calculate de specialistii nostri la peste un milion de euro pana in prezent, deoarece ele vor curge pana la achitarea efectiva.
Merita intreaga apreciere colegii nostri care au asigurat reprezentarea CJ Dolj in instanta, precum si cei care si-au oferit toata sustinerea, contribuind cu informatii la argumentarea cauzei. Datorita lor, o suma considerabila urmeaza sa se intoarca in bugetul institutiei“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
Potrivit hotararii pronuntate de Curtea de Apel Craiova, societatea San Giorgio Appalti SRL este obligata „la plata sumei de 14.631.813,63 lei, cu titlu de daune interese“, precum si „la plata dobanzii legale aferente sumei de 24.292.366,52 lei incepand cu data de 07.11.2016 si pana la data efectiva a platii“.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Festivalul Craciun Taranesc - Impodobirea Bradului, in Galeriile „Cromatic“

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.