Consiliul Judetean Dolj a obtinut terenul pentru extinderea Aeroportului din Craiova, o investitie de sapte milioane de euro

0
519

Consiliul Judetean Dolj a obtinut terenul pentru extinderea Aeroportului din Craiova, o investitie de sapte milioane de euro 1Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, anunta faptul ca institutia a reusit sa obtina un teren cu suprafata de peste sapte hectare, preluat din domeniul public al statului in vederea extinderii Aeroportului International Craiova (AIC), obiectiv strategic de interes regional aflat sub autoritatea CJ.

Potrivit presedintelui CJ Dolj, Ion Prioteasa, transferul recent realizat are un rol important in viitoarea dezvoltare a AIC, o evolutie care, de la inceperea procesului de revitalizare si pana in prezent, se traduce intr-o crestere de peste 35 de ori a numarului de pasageri. „Am trait o mare satisfactie, zilele trecute, sa vedem publicata in Monitorul Oficial al Romaniei hotararea de Guvern ce incununeaza o initiativa a Consiliului Judetean in care noi ne-am implicat cu intreaga convingere si pentru materializarea careia colegii nostri au depus toate eforturile. Am reusit astfel sa crestem patrimoniul Doljului, preluand din domeniul public al statului un teren de peste 73.000 de metri patrati, un teren necesar si util pentru strategia privind dezvoltarea Aeroportului International Craiova. Ascensiunea spectaculoasa a acestui obiectiv ne arata clar ca urmatoarea etapa a evolutiei sale trebuie gandita la o scara mult mai mare. Sa ne uitam doar la ceea ce s-a intamplat pe un orizont de timp de 10 ani: in 2009, cand am inceput demersurile investitionale pentru revitalizarea aeroportului, se inregistrau sub 14.000 de pasageri, pentru a se ajunge in 2018 la un record de peste 493.000 de calatori, ceea ce presupune o crestere cu peste 3.400 la suta. Acest tablou general ne indica faptul ca terenul pentru viitoarea extindere a infrastructurii AIC trebuie pregatit din timp si trebuie dimensionat in acord cu un volum al activitatii care, nu cu multa vreme in urma, putea parea doar un vis. Vorbim despre un proces aflat in continua derulare. In prezent, noi, la CJ Dolj, avem deja in faza evaluarii procedura de achizitie publica pentru atribuirea contractului de extindere a terminalelor de plecari si de sosiri existente, o investitie estimata la aproape 7 milioane de euro, in urma careia capacitatea de procesare a aeroportului va urca la peste 1.100.000 de pasageri pe an. In acelasi timp, la AIC, colegii nostri lucreaza la definitivarea documentatiei necesare pentru proiectul privind construirea noilor terminale, ca parte a etapei de dezvoltare prevazute in Master Planul General de Transport al Romaniei, cu o valoare totala estimata la peste 85 de milioane de euro“, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa. Guvernul Romaniei a aprobat, prin hotararea nr. 314/2019, trecerea din domeniul public al statului si din administrarea Aeroclubului Romaniei in domeniul public al judetului Dolj a unui teren cu suprafata de 73.223 de metri patrati, in vederea extinderii Aeroportului International Craiova.

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.