Consiliul National al Elevilor protesteaza in prima zi de scoala: Doliu pentru educatie

0
263

Consiliul National al Elevilor, structura de reprezentare a elevilor la nivel national, indeamna toti elevii din Romania sa protesteze cu ocazia inceperii cursurilor din anul scolar 2019-2020. Astfel, in data de 9 septembrie, in timpul desfasurarii festivitatii de deschidere a anului scolar in fiecare scoala, ii incurajam pe cei ale caror interese le reprezentam sa se alature protestului intitulat Doliu pentru educatie.

Dorim sa tragem un semnal de alarma cu privire la practicile desuete din sistemul de invatamant romanesc, care valorifica interesele personale ale politicienilor in detrimentul nevoilor reale ale elevilor din Romania. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mica de 5 la Evaluarea Nationala direct in scolile profesionale, contribuind in acest mod la consolidarea perceptiei conform careia invatamantul profesional reprezinta „groapa de gunoi” a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest in curtea scolii si ne determina sa aprindem o lumanare la capataiul educatiei. Ne exprimam mahnirea fata de actuala clasa politica, care conduce, prin actiunile ei, la degradarea sistemului educational, tratand educatia drept o prioritate doar la nivel declarativ.

Citeste si :  Anuntul ministrului pentru elevi inainte de inceputul anului scolar!

„Elevi, parinti, profesori – voi sunteti comunitatea scolara. De la noi ar trebui sa vina schimbarea, noi trebuie sa ne ridicam impotriva masurilor populiste, nefundamentate, izvorate din interese si orgolii personale si sa aparam educatia. Alaturati-va protestului Doliu pentru educatie, iar luni, cand pasiti pe poarta scolii, faceti-o cu o banderola neagra pe brat. Este felul nostru de a spune: asa nu se mai poate.”, declara Antonia Pup, presedintele Consiliului National al Elevilor.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.