CONSTRUCTORI SANCȚIONAȚI CU 100.000 LEI PENTRU GESTIONAREA DEȘEURILOR DE PE ȘANTIERE

0
659

Amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei pentru constructorii din Dolj care nu au luat toate măsurile pentru gestionarea deșeurilor de pe șantiere! Comisarii Gărzii de Mediu Dolj au aplicat luna trecută, în urma controalelor desfășurate în baza tematicului ce vizează șantierele de construcții, amenzi în valoare de 97.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor privind regimul deșeurilor.

♻️⛔️Astfel, comisarii au stabilit că deșeurile rezultate din construirea imobilelor nu erau colectate separat, iar starea de salubrizare din incinta șantierelor era deficitară sau lipsea cu desăvârșire. În timpul verificărilor, comisarii Gărzii de Mediu-Comisariatul Județean Dolj au constatat că nu sunt amenajate spații de depozitare temporară, dotate cu containere pentru colectarea separată a deșeurilor din construcții, acestea fiind aruncate la întâmplare în incinta organizării de șantier.

?✅Așadar, au fost sancționați 5 dezvoltatori imobiliari, unul cu amendă de 60.000 lei, trei cu amenzi de câte 10.000 de lei fiecare și un altul cu 7500 de lei, conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și HG 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor. Astfel de controale vor continua și în perioada următoare, pentru ca societățile ce desfășoară activități de construcții să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, în scopul reciclării sau valorificării acestora și îndeplinirii cerințelor minime privind utilizarea eficientă a resurselor.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.