CONSTRUCTORII ITALIENI AU MARI INTARZIERI IN EXECUTIA LUCRARILOR LA CENTURA SUD CRAIOVA

0
433

Constructorii italieni de la Rizzani De Eccher SpA au întârzieri mari în execuția lucrărilor la Varianta Ocolitoare Craiova-Sud, potrivit Arena Construct.

Pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova – Sud (DN56 – DN55 – DN6) sunt întârzieri mari, stadiul fizic ajungând la numai 25%. Asta în condițiile în care clauzele contractuale inițiale prevedeau o durată de execuție de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere execuție lucrări (3 mai 2022), adică până pe 2 august 2023.

De altfel, CNIAR a emis un certificat negativ antreprenorului, ca urmare a solicitării supervizorului Irimat Cons SRL, care a constatat un ritm nesatisfăcător al execuției lucrărilor. Acesta a sesizat că antreprenorul nu a asigurat resursele necesare conform Programului de execuție. În plus, a fost o mobilizare deficitară a formațiilor de lucru și a utilajelor necesare pentru executarea lucrărilor.

La rândul său, constructorul a invocat predarea amplasamentului pe tronsoane, fiind nevoie de trei autorizații de construire.

”Am atras atenția constructorului că trebuie să crească mobilizarea și ritmul de lucru.

În caz contrar vom fi nevoiți să luăm măsuri contractuale dure”, a declarat Cristian Pistol, director general CNAIR.

Antreprenorul italian și-a asumat că în luna august va începe relocarea utilităților și va impulsiona lucrările, iar anul viitor va fi deschisă circulația pe această Variantă Ocolitoare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.