Containerele ingropate ale Craiovei au primit avizele

0
336
Containerele ingropate ale Craiovei au primit avizele 1
Containerele ingropate ale Craiovei au primit avizele

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat, ieri, alaturi de primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, o sedinta de lucru cu reprezentantii asocierii de firme care a castigat licitatia publica pentru furnizarea si montarea containerelor ingropate destinate colectarii deseurilor in Craiova, precum si a utilajelor necesare operarii acestora.

Investitia este una complexa, intrucat in sarcina executantului intra proiectarea si amenajarea a aproximativ 440 de platforme, pentru fiecare dintre acestea fiind necesare 17 avize, emise de entitatile implicate – furnizorii de utilitati si alte institutii publice.

Au fost trecuti in revista pasii parcursi in derularea contractului de lucrari, precum si dificultatile pe care antreprenorul le intampina, presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, si primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, abordand solutiile necesare pentru a putea depasi toate obstacolele inerente unuia dintre cele mai importante demersuri in cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Dolj”.

Ulterior intalnirii de la Consiliul Judetean Dolj a fost intreprinsa o deplasare in teren, in apropierea Aeroportului International Craiova, pentru o demonstratie cu doua containere ingropate si doua masini speciale cu ajutorul carora recipientele metalice au fost ridicate, golite, spalate si curatate.

„Consiliul Judetean Dolj ramane, alaturi de Primaria Municipiului Craiova, implicat cu toate resursele pentru ca demersul, cu o importanta deosebita atat pentru oras, cat si pentru impactul pozitiv pe care il are asupra mediului, sa fie realizat cat mai repede”, se precizeaza intr-un comunicat de pres. La intalnire au mai participat vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj Cosmin Vasile, administratorul public al judetului, Cosmin Durle, viceprimarul municipiului Craiova Adrian Cosman, administratorul public al municipiului, Sorin Manda, precum si reprezentanti ai administratiei publice locale si judetene implicati in implementarea proiectului „Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Dolj”.

 

View post on imgur.com

Contractul are o valoare totala de peste 34 milioane de lei, suma care include pretul utilajelor specifice si al containerelor furnizate, precum si prestarea serviciilor de proiectare, inscriptionare, instruire si testare aferente si executarea lucrarilor de montare. In cadrul contractului, vor fi construite 438 de platforme, pe care vor fi amplasate 729 de containere ingropate cu capacitatea de 5 metri cubi si 30 de containere de 3 metri cubi.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.