Continua restrictiile de circulatie cauzate de canicula maine, 06.08.2017 1Maine, 06.08.2017, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi instituite restrictii de circulatie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone.

 

Restrictiile de circulație sunt instituite în baza codului roșu și portocaliu de caniculă (se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 39 și 42 de grade)  emis  de A.N.M. pentru această perioadă.

 

Menționăm ca este posibil ca aceste restrictii, în funcție de avertizările și prognozele emise de A.N.M., să fie menținute si pentru ziua de luni, 07.08.2017.

 

Precizăm că în intervalul orar 20:00 – 12:00 nu sunt instituite restrictii de tonaj în afara celor prevăzute de legislația în vigoare.

Citeste si :  Se mentin restrictiile de circulatie cauzate de canicula in 6 judete

 

Astfel, CNAIR S.A. în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, interzice temporar  circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de caniculă, cu excepţia:

 

o    transporturilor de persoane;

o    transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală;

o    vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

o    transporturi funerare;

o    transporturi poştale;

o    transporturi de echipamente de prim ajutor;

o    transporturi pentru distribuire de carburanţi;

Citeste si :  Actiunile desfasurate de CNAIR SA in perioada 10.02.2018, ora 05:00 – 12.02.2018, ora 05:00 12.02.2018

o    transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

o    transporturi pentru tractări vehicule avariate;

o    transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

o    transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

o    transporturi apă îmbuteliată;

o    transporturi produse provenite din exploatări agricole.

o    transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

 

Restricţionarea circulaţiei este necesară pentru protecţia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere.

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale.

Citeste si :  Trucuri pentru a NU te dezhidrata pe canicula

 

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.