Contractul cu operatorul general in cadrul masterplanului judetean de deseuri a fost semnat

0
215
Contractul cu operatorul general in cadrul masterplanului judetean de deseuri a fost semnat
Contractul cu operatorul general in cadrul masterplanului judetean de deseuri a fost semnat

Presedintele CJ Dolj Ion Prioteasa si directorul ADI ECO Dolj, Adela Placintescu, au semnat azi contractul cu operatorul judetean de deseuri, la nivelul Doljului, IRIDEX Group.

Contractul are o valoare de 250 de milioane de lei si prevede colectarea selectiva a deseurilor din intregul judet si transportul acestora la statiile de sortare si de compost construite in cadrul masterplanului judetean, materialele ramase urmand a fi transportate apoi la depozitul ecologic de la MOfleni, a anuntat Adela Placintescu, care a precizat ca firma care si-a adjudecat colectarea deseurilor la nivelul Doljului nu va opera in prima faza in municipiul resedinta de judet. Asta pana ce in Craiova nu sunt realizate containerele de gunoi ingropate, tot ptintr-un proiect realizat in cadrul masterplanului judetean. Potrivit sefei ADI ECO Dolj, tariful maximal perceput populatiei in 2018 va fi de 7, 5 lei in mediul urban si 3, 5 lei in mediul rural

Citeste si :  Jaf din banii publici la Asociatia Macedonenilor din Romania!

„Este o zi deosebita, in care finalizam unul dintre cele mai importante proiecte pentru judetul nostru. Am avut si altele cu o valoare mai mare, dar acesta este cel mai mare proiect gestionat direct de colegii din cadrul CJ Dolj. Este un pas important pe care il facem si am si vorbit cu domnii de la IRIDEX ca, inainte sa intre efectiv in localitati, sa facem o campanie de asanare la nivelul intregului judet, cu voluntari, cu oricine are disponibilitatea sa ne ajute, pentru ca sunt zone in care situatia este destul de grava. Speram ca, incet incet, toti locuitorii judetului sa constientizeze ca toate aceste gunoaie aruncate la marginea drumului ne afecteaza pe noi si pe copiii si nepotii nostri”, a declarat presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Seful administratiei judetene a mai tinut sa transmita un mesaj si catre angajatii firmei municipale de salubritate, care isi va pierde in ceva vreme parte din obiectul de activitate. „Vrem sa dam si un semnal de linistire catre cei de la Salubritate, care se gandesc poate ca isi vor pierde locurile de munca. Sa nu isi faca griji, pentru ca vor fi preluati, si de la Craiova si din celelalte orase, asa cum spune intelegerea pe care am semnat-o cu operatorul general, care va trebui sa aiba cateva sute de angajati la noi in judet”, a mai spus presedintele Ion Prioteasa.

Citeste si :  Amza Pellea unul dintre cei mai mari artisti romani ar fi implinit astazi 87 de ani

Reprezentantii IRIDEX sustin ca vor demara operatiunea de colectare a deseurilor la nivel judetean, care cuprinde printre altele si furnizarea de containere pentru colectare selectiva populatiei intr-o perioada scurta de timp, startul activitatii efective in Dolj urmand a fi dat la 1 august.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.