Controale la penitenciarele Jilava si Giurgiu.

0
245
Controale la penitenciarele Jilava si Giurgiu.
Controale la penitenciarele Jilava si Giurgiu.

Federatia Sindicatelor din Penitenciare anunta ca in ultima perioada au avut loc mai multe controale la penitenciarele Jilava si Giurgiu, privind cazul Borcea si situatia unor pontaje ale angajatilor din Giurgiu, sindicalistii mentionand ca se vor adresa parchetului in cazul celor care abuzeaza de functii.

“Controale la Penitenciarele Jilava si Giurgiu in ultima vreme. Cazul Borcea cu cele 10 permisii intr-un an rascoleste calculatoarele si arhiva Penitenciarului Jilava. La Penitenciarul Giurgiu inspectorii cauta masluielile din pontaje. Deloc surprinzator, cu tot efortul de musamalizare, realitatea nu poate fi ascunsa.

Cazul Borcea, detinut-vip, protejat de la varful ANP asa cum s-a mai intamplat si cu altii de aceeasi teapa duce pana la directorul general ilegal Marian Dobrica si face obiectul unui dosar penal, procuroii investigand modul in care detinutul Borcea a primit mii de credite dar si motivele pentru care, desi in 2016 se constatase deja ca a fost favorizat, nu s-au luat masuri.

La Giurgiu dar si la alte penitenciare se intampla ca sefii s-au scapat serios in ore suplimentare pana au dat peste cap sistemul de pontaj. Banii pentru mii de ore de sambete si duminici au ajuns in banii unor personaje precum Urdea Simona care, de cand se platesc, practic lucreaza in weekend si are weekend in timpul saptamanii.

Sigur, ANP o sa puna batista pe tambal, dar nu ne mai bazam pe dansii si mergem la Parchet asa cum am facut-o in cazul detinutului vip. Nu e placut si nici nu ne dorim astfel de actiuni in instanta, dar trebuie. Cei care abuzeza de functie ca sa favorizeze detinuti si sa-si traga foloase proprii sunt aceeasi care ne abuzeaza colegii si le refuza acordarea drepturilor.

Si pentru asta a trebuit sa mergem in instanta fie ca discutam de plata orelor suplimentare conform legii, plata sporurilor pe perioada concediului aplicarea deciziilor de Curte Constitutionala pentru plata la coeficientul maxim al functiei, anularea unor sanctiuni disciplinare date in lipsa unei proceduri legale, plata unor drepturi neacordate, modificarea ilegala a atributiilor si asa mai departe”.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.