CONTROALE PENTRU STOPAREA ARDERILOR ILEGALE ȘI A DEVERSĂRILOR DE APE UZATE

0
189

Comisarii GNM-CJ Dolj au efectuat 20 de controale în prima jumătate a lunii ianuarie 2024 la operatorii economici care gestionează uleiuri uzate, provenite din schimburile de ulei de la diverse vehicule ca urmare a petitiilor adresate Comisariatului Județean Dolj al Gărzii Naționale de Mediu.

“Controalele au vizat respectarea legislației de mediu, cu precădere prevederile OUG 92/2021 prin regimul deșeurilor, dar și respectarea prevederilor Hotărârii 856/2002 privind evidența gestiunii deșeurilor și Hotărârii de Guvern 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. Astfel, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 amenzi în valoare totală de 42.500 lei și 2 avertismente.

Operatorii economici care gestionează uleiuri uzate nu au obligația de a obține Autorizație de Mediu, conform legislației prevăzute de Ordinul 1798/2007, dar acest lucru nu îi exonerează de respectarea prevederilor legislației de mediu în vigoare, și anume să amenajeze un spațiu adecvat pentru depozitarea corespunzătoare a uleiului uzat, să întocmească evidența gestiunii deșeurilor generate sau să predea numai către operatori economici autorizați deșeurile rezultate din activitate. În schimb, pentru service-urile auto care au ca obiect de activitate și spălătorie sau vopsitorie, este nevoie de obținerea Autorizației de Mediu.

Petițiile adresate comisarilor la început de an 2024 au vizat și neconformități privind evacuarea apelor uzate menajere. Astfel, pentru neregulile constatate în localitățile limitrofe Craiovei, au fost aplicate 7 sancțiuni în valoare totală de 28.000 de lei, în baza Legii 241/2006 a Serviciului de alimentare cu apă și canalizare. Comisarii GNM-CJ Dolj vor continua astfel de acțiuni, pentru a se asigura că este respectată legislația de mediu în vigoare și este stopat fenomenul arderilor ilegale!”, se precizeaza de catre Comisarii GNM-CJ Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.