Convorbirea telefonică dintre prim-ministrul Nicolae Ciucă și prim-ministrul Statului Israel, Naftali Bennett

0
58

Prim-ministrul Romaniei, Nicolae Ciuca, a avut o discutie telefonica de curtoazie cu prim-ministrul Statului Israel, Naftali Bennet. Cei doi sefi de guverne au abordat o serie de elemente din agenda de cooperare bilaterala, precum lupta impotriva pandemiei, intarirea cooperarii economice si comerciale si securitatea regionala. Pentru Romania, Statul Israel e cel mai important partener comercial din Orientul Mijlociu.

Premierul Nicolae Ciuca a multumit pentru sprijinul oferit Romaniei de catre Statul Israel in perioada de varf a pandemiei, cand a oferit 40 de concentratoare de oxigen. De asemenea, au fost subliniate relatiile foarte bune intre cele doua state si guverne si dorinta de a marca prin continuitate aceasta relatie si in perioada urmatoare. Prim-ministrul roman a anuntat intreaga deschidere si sprijinul in chestiunile legate de situatia dificila din Estul Ucrainei, ca si fata de toate problemele sau clarificarile de care ar avea nevoie partea israeliana pe acest subiect.

Citeste si :  Anunt al Bancii Mondiale: Romanii care lucreaza in strainatate 'au varsat' in tara miliarde de dolari anul trecut

Prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, a subliniat importanta cooperarii in domeniul securitatii, al sanatatii dar si in domeniul cibernetic, acolo unde partea israeliana are un nivel tehnologic ridicat. Inaltul oficial israelian a evidentiat, in cadrul convorbirii cu premierul roman, deschiderea totala fata de Romania. Prim-ministrul israelian a aratat ca doreste ca piata israeliana sa beneficieze de cat mai multe produse romanesti. Totodata, a mentionat deschiderea pentru a intari componenta turistica in Romania, afirmand ca a vizitat tara noastra alaturi de familie.

In final, partea israeliana l-a invitat pe premierul roman intr-o vizita oficiala in Israel, discutia facand referire si la planificarea unei reuniuni a celor doua guverne, care ar urma sa fie organizata in perioada urmatoare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.