Copiii vor primi alocatii majorate, din luna mai

0
733

Copiii vor primi alocatii majorate, din luna mai 1Toti copiii din Romania vor primi alocatii majorate, incepand cu luna mai. Guvernul a adoptat majorarile in luna februarie, ele au intrat in vigoare in luna aprilie, iar plata se face in luna mai.

Toti copiii din Romania vor primi alocatii majorate, incepand cu luna mai. Guvernul a adoptat majorarile in luna februarie, ele au intrat in vigoare in luna aprilie, iar plata se face in luna mai.

„Alocatiile majorate se primesc in mai. Noile valori vor fi de de 150 lei, respectiv 300 de lei. Drepturile aferente lunii aprilie se platesc din mai”, a spus ministrul Muncii, Marius Budai.

Parlamentul a votat, in februarie, in plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocatiei copiilor, cu varsta cuprinsa intre 2 si 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei. Ulterior, o ordonanta de urgenta privind majorarea alocatiilor copiilor a fost adoptata de Guvern. Cuantumul alocatiilor de stat pentru copii va fi urmatorul: – 300 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap; – 150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora; – 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap. In luna august 2018, in Romania erau peste patru milioane de copii.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.