Corina Cretu da de pamant cu Viorica Dancila.

0
131
Corina Cretu da de pamant cu Viorica Dancila.
Corina Cretu da de pamant cu Viorica Dancila.

„Vreau sa anunt public ca nu mai accept insultele din partea Guvernului Romaniei fata de munca pe care o fac”, a declarat luni comisarul european pentru dezvolare regionala Corina Cretu, la o conferinta de presa privind viitoarele programe din cadrul politicii de coeziune.Comisarul european spune ca a facut in cazul Romaniei eforturi extraordinare, in sensul ca a fazat foarte multe proiecte, in valoare de 3 miliarde de euro. „Practic am degrevat bugetul national de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduti”, a spus Corina Cretu, care a subliniat ca s-a ajuns astfel la o rata de absorbtie de peste 90%.„Pentru perioada 2014 – 2020 facem eforturi supra-omenesti sa evitam pierderile de fonduri. Avem pentru acest an riscul de pierdere, la inceputul anului a fost de 800 de milioane de euro, dar lucram cu autoritatile romane pentru a minimiza aceste fonduri care sunt pe programul operational”, spune comisarul.

Citeste si :  Corina Cretu a cedat nervos!

Corina Cretu a subliniat lipsa proiectelor „mature” de infrastructura. „Nu inteleg aceasta tensiune care s-a creat intre mine si Guvern, spunand lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructura, nu avem proiecte. Targu Mures-Iasi este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructura care conecteaza Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centala si de Est”, a spus Corina Cretu.

Comisarul european s-a pronuntat din nou impotriva realizarii autostrazii Targu Mures – Iasi in parteneriat public- privat, solutie cu care „Comisia nu este confortabila, pentru ca din punctul nostru de vedere, aceasta inseamna o deprioritizare a investitiei”.„La ora actuala mai avem sub analiza un singur proiect major, proiectul de metrou Otopeni – Gara de Nord. Deci asteptam Craiova – Pitesti, Tirgu Mures – Iasi, podul de la Braila. Autoritatile au dat deadline-uri care au fost depasite cu mult”, a declarat Cretu, oferind drept exemplu proiectul de metrou Pipera – Berceni care trebuia depus in decembrie 2017 dar nu este depus proiectul nici acum.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.