Craiova a iesit azi in strada si a spus NU Koslodui!

0
640
Craiova a iesit azi in strada si a spus NU Koslodui!
Craiova a iesit azi in strada si a spus NU Koslodui!

Azi incepand cu ora 18:00 in Piata Miahi Viteazu a avut loc un meting.In jur de cateva sute bune  de oameni au venit sa spuna NU KOZLODUI,in Kozlodui se doreste construirea unei centrale nucleare. Toti cei care au venit au spus doar ca vor sa li se respecte dreptul la viata, la o viata sanatoasa si la un viitor sigur al copiilor lor.
Dorim ca lumea sa invete din greselile trecutului sumbru al centralelor nucleare! La miting au fost si specialisti care le au explicat mai multe celor prezenti despre pericolul care o sa vina cu construirea centralei in Kozlodui.Mitingul a fost organizat de Actiunea pentru Renasterea Craiovei (ARC), Asociatia C.R.O.N.O, Asociatia Civica pentru Viata si Pro Democratia Club Craiova, cele patru ONG-uri locale membre ale Platformei Civice, face parte dintr-o campanie mai ampla de informare a craiovenilor cu privire la riscurile generate centrala nucleara si de megadepozitul de deseuri radioactive. Lucrarile la megadepozitul de deseuri nucleare de langa Kozlodui, situat la doar 60 km de Craiova, au demarat in vara anului trecut. 350.000 de tone de deseuri radioactive ameninta dreptul generatiilor viitoare la o viata sanatoasa.Craiova a iesit azi in strada si a spus NU Koslodui! 1

Pericolului reprezentat de acest depozit i se adauga cel reprezentat de centrala nucleara, in contextul in care statul bulgar prelungeste, fara consultari cu Romania, durata de functionare a reactoarelor nucleare vechi de 30 de ani. Planul este ca acestea sa opereze inca 30 de ani, iar Craiova se afla in zona de risc in cazul unui accident nuclear.
Nu ne place vecinatatea a 350.000 de tone de deseuri radioactive!
NU DORIM SA NE INVECINAM CU CENTRALA RADIOACTIVA DE LA KOZLODUI, CI CU OAMENII DIN BULGARIA SI DIN KOZLODUI!

Puteti vedea intregul meeting pe pagina de Facebook Jurnal de Craiova.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.