Craiova are cartiere noi cu probleme foarte mari . Impozitul pe cladirile nerezidentiale scoate la suprafata problemele locuitorilor..

3
792

Bugetul pe anul 2022 a scos la suprafata unele probleme care se doreau sa fie ascunse ani de zile . Impozitul marit pe cladirile nerezidentiale si terenurile acestora au deschis “Cutia Pandorei”..

Ultimul PUG este realizat in anul 1998 iar de atunci tot ce a fost construit pe terenul extravilan a fost autorizat ca cladiri nerezidentiale .. Sunt cartiere intregi care in decurs de peste 20 de ani platesc impozite pe cladiri si terenuri nerezidentiale.

Totusi aceasta problema s-a acutizat cand impozitul a fost marit cu 300% fata de anul trecut astfel ca acum sunt craioveni care trebuie sa plateasca 11.000 de lei impozitul dar sunt si altii care apeleaza la diferite “tertipuri” care fenteaza autoritatile ..

Diferente de la 100 la 11.000 lei ? Cum este posibil ? Cu o declaratie pe propria raspundere ca exista o casa de locuit pe acel teren si totul este rezolvat .

Am mers sa vad care este situatia si am realizat ca exista sute de case care din cauza lipsei unui PUG sunt catalogate ca si cladiri nerezidentiale ..

Este necesar un nou inventar al locuintelor cat si o situatie concreta pentru acest “fenomen” este prezent in fiecare parte a orasului..

Craiova are cartiere noi cu probleme foarte mari . Impozitul pe cladirile nerezidentiale scoate la suprafata problemele locuitorilor.. 1

Craiova are cartiere noi cu probleme foarte mari . Impozitul pe cladirile nerezidentiale scoate la suprafata problemele locuitorilor.. 2

“De pe ghiseul.ro mi-a venit 8.900 de lei, Impozit pe o anexa exploatatie agricola,sub 100 de metri patrati amprenta pe pamant. Anul trecut am platit 1200 de lei. S-a votat in Consiliul Local sã ne impoziteze cu un coeficient de 1,3, desi doamna primar in ultima sedinta a zis ca ne-a impozitat cu 0,4. Noi suntem impozitati cu 1,3 ca si cum am desfasura activitati economice. Nu desfasuram niciun fel de activitate economica si oricum legislatia prevede ca anexe exploatatie agricola sunt scutite de impozit doar camerele in care se desfãsoara activitati de comert ii impoziteaza cu 1,3 ,dar nu avem niciun fel de activitate comerciala. Impozitul trebuie sa fie zero nu 8600 lei. In aceastã situaþie suntem cateva zeci de persoane care au avut curajul sã semneze un tabel si un memoriu catre primãrie. Nu am primit niciun raspuns pentru ca restul nu au niciun fel de documente.,nu au niciun fel de autorizatie nici pe anexe, nici pe casa si platesc sume modice pe declaratii ca locuinta in extravilan, desi in extravilan nu se poate face locuinte decat anexe exploatatiei si altii mai practici nu au declarat nimic de ani de zile si nu plãtesc niciun ban si sunt bine mersi.

Cred ca doamna primar se gandeste sa gaseasca o solutie. Cred desi demersurile mele prin consilieri si in sedinte nu au gasit deocamdata niciun ecou pozitiv. Mai departe noi nu avem alta solutie decat sa mergem in instanta ca sa constate ca suntem impozitati nelegal de ani de zile si sa ne restituie banii. Pentru ca noi nu putem sã platim impozite de 10 ori mai mari decat in centrul orasului pentru ca primãria nu are PUZ-ul orasului. care e in derulare de doi ani, timp in care noi suntem contribuabili captivi dar nici captivi nu suntem pentru cã suntem selectati captivi pentru ca unii nu platesc deloc si aici este o mare pierdere a bugetului local. Altii declara ca au case in extravilan si platesc ca si cum ar avea locuinta. si altii care au autorizatii de constructie, au receptia primariei ,au platit cadastrul ,au platit impozite la primarie ,de proiect la Inspectoratul de Stat in Constructii. Ne-a costat sute de milioane si. consilierii au votat ca sa mai dam in jur de 90 sunt si care dau 110 lei in functie de milioane pe an.
Pai la anul nu-i mai opreste nimeni sa ne mai ceara sa ne mai dea o data cu 1,3 in 300- 400 de milioane in 10 15 ani am terminat cu casa in sensul ca o mai cumparam odata.

Noi nu a venit nimeni. Am mers la Prefectura ,am mers la Primarie. Am discutat. Toata lumea zice ca asa s-a votat la propunerea USR desi partidul de guvernamant PNL s-a opus si PSD tot de guvernamant a fost pentru dar ideea este alta. Acest impozit FABULOS FANTASTIC care aduce saracie si disperare si oamenii s-au imbolnavit si nu pot sa plateasca pana la urma daca nu poti sa platesti acest impozit care dupa parerea mea este nelegal ne executa ,ne ia casele si devenim oamenii strazii ,adica din oameni onorabili ,onesti ,platitori de impozite,o sa ajungem cersetori pe strada ca noi nu putem sa mai platim dupa aia vine si ne executa silit si nu mai avem niciun temei legal. Degeaba spunem noi ca nu trebuie sa ne impoziteze, ca nu avem activitatii de exploatatie agricola, avem terenuri ,eu nu am niciun niciun milimetru patrat de teren si casele pe care noi le am fãcut sunt cu terenul pe care este facuta casa, e scos din circuitul agricol din 2007. N-am nicio treaba cu cu agricultura dar Codul Fiscal prevede ca sa fim cladirile anexe exploatatie agricola de tip patul pentru conservarea si pastrarea semintelor,ciupercariile, rasarnitele sunt scutite integral de la impozit cu exceptia camerelor in care se desfasoarã activitati comerciale in interiorul cladirii. Nu am asa ceva ,nu are nimeni asa, ceva nu vinde nimeni ciuperci si asa mai departe. Deci noi solicitam sa ne dea banii inapoi pe ultimii trei ani. si sã ii impoziteze pe cei care au declarat in fals ca au case si sunt in extravilan si sã impoziteze pe aia care au case si nu sunt declarate de ani de zile. Sa facã inventarul la case sa impoziteze pe cinci ani in urmã . Si dacã nu au autorizaþie de constructie sa faca doamna primar cum a facut la Domnul Boc la Cluj. Propunere sa le demoleze ca asa spune legea. Asa fac imi si eu o casã. Nu o declar . Primãria nu ia nici un ban.

Vom contesta in instanta hotararea Consiliului Local care este valabil de contestat timp de sase luni de zile. S-a dat in luna octombrie deci avem timp si am contactat un grup de peste 75-80 de persoane. Am discutat cu un avocat ,asteptam sa ne dea deciziile de impunere ca sa le contestam la doamna directoare de la Impozite si Taxe iar daca nu vom gasi intelegere de aplicarea corecta a legii vom actiona in instanta Primãria. Prima data un grup mai mic de vreo 80 de persoane dupa care vrem sa luam legatura cu sutele de oameni care poate sunt in situatia noastra si. sa solicitam primariei sa faca inventarierea la fata locului. Simbolic sunt sute de case care nu sunt declarate la primãrie si nu platesc niciun leu. Asta va spun eu nu nu fi 100 dar nu 15 bine dau eu.” ne-a declarat Ghimpau Octavian.

“Eu am avut 900 de lei iar acum am 3000 de lei impozitul.
Am incercat sa fac toate demersurile dar ne-au spus ca nu exista PUG-ul orasului .
Sa vina sa vada consilierii locali unde locuim si ce conditii avem . Sa verifice sa vada ce acte avem. Avem autorizatii de constructii.. Sa vina sa vada cum traim si pentru ce platim aceste impozite.
Facem Calea Bucuresti frumoasa, cu pomi si cu palmieri ,ca numai Calea Bucuresti este Craiova.
Pe strada aici am bagat piatra eu cu vecinul meu . In rest nimeni nu ne-a bagat nimic.
Eu sunt de acord sa platim impozit pentru ca locuim in oras dar sa platim ca si ceilalti .
Sa ne puna in legalitate .. Noi nu avem nici o conditie Nu avem canalizare , iluminat public si nici asfalt dar in schimb platim impozit exagerat de mare.” ne-a declarat Marinasi Daniel.

Visits: 18

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.