Craiova are Consiliu Local, dar Olguța Vasilescu nu poate fi încă primar

0
582

În urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, deputata PSD Lia Olguța Vasilescu a fost aleasă, din nou, primar al municipiului Craiova. Ulterior, pe 15 octombrie 2020, Judecătoria Craiova a validat mandatele consilierilor locali dar și pe cel de edil al Olguței Vasilescu, dar aceasta nu poate să-și intre în atribuțiile de primar pentru că a fost contestată validarea mandatului de către Petre Becheru.

Petre Becheru a explicat motivul invalidarii Olgutei Vasilescu pe reteaua de socializare : “Olguța va fi citată la DNA pentru validarea mandatului obținut în urma unor alegeri unde 65% din craioveni au votat împotriva ei! Este de neacceptat ca un primar sa fie validat când 2 din 3 oameni au votat contra lui!
Ieri am formulat apel împotriva hotărârii Judecătoriei Craiova de validare a mandatului numitei Vasilescu Lia-Olguța, indicând ca adresă de citare sediul DNA-Structura centrală, în lipsa altor informații referitoare la locurile pe unde faraoanca care, la intrarea in Parcul Nicolae Romanescu, și-a pus numele deasupra lui Nicolae Romanescu, obișnuiește să spună bancuri alcoolguțice cu girafe.
Prin apelul formulat, am argumentat, așa cum se vede din fotografiile atașate, că majoritatea (65%) a celor care s-au prezentat la vot au votat împotriva Olguței, deci mandatul acordat de judecătorie nu este legitim.”

https://www.facebook.com/PetruBecheru/posts/1224005877978863

„Solicităm schimbarea, în tot, a hotărârii apelate în sensul respingerii sesizării biroului electoral de validare a alegerii numitei Vasilescu Lia Olguța în funcția de primar al Băniei deoarece majoritatea absolută a craiovenilor nu o vor primar pe numita Vasilescu Lia Olguța în condițiile în care peste 65% din voturile valabil exprimate au fost în favoarea altor candidați și infractori, deci contra numitei Vasilescu Lia Olguța”, se menționează în apelul către Judecătoria Craiova.

De asemenea, „Pe excepții vă solicităm, să dispuneți instanței de contencios constituțional a republicii în vederea soluționării excepției de neconstituționalitate”. Mai mult, în apel se solicită ca „Pe fondul cauzei, vă solicităm schimbarea în tot a hotărârii atacate în sensul că. să dispuneți respingerea sesizării formulate de Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 1 Craiova de validare a mandatului de Primar al Municipiului Craiova a numitei Vasilescu Lia Olguța”. Ca atare, până la soluționarea acestui apel de către Judecătoria Craiova, Lia Olguța Vasilescu mai are de așteptat până își va lua, din nou, mandatul de primar al Craiovei.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.