Craiova are “sanse” mari sa intre in randul celor mai poluate orase din Europa !

0
216

Oltenia in general este o zona saraca pentru ca investitiile au fost putine in ultimii 30 de ani iar cei care au guvernat aceasta zona stiu cat de mult inseamna cand spui ca X va investi in Craiova (Podari).

Sub acest ambalaj cu priza la populatie , Lia Olguta Vasilescu jubila anuntand ca a adus langa Craiova o fabrica Clariant .

Doljul este un judet sarac dar nu din vina celor care traiesc aici . Principalii vinovati sunt cei care au refuzat ca acest judet sa fie legat fata de Bucuresti si Arad . Ce cauta un investitor ? INFRASTRUCTURA !

Citeste si :  Festival International dedicat Tinerilor Regizori prima editie

La iesirea din Dolj avem cel mai bun exemplu despre cum se face administratie : ORASUL BALS !

De ce Lia Olguta Vasilescu si ceilalti care au administrat acest oras nu au realizat nici pana acum un drum expres ? De ce nu suntem legati cu Lugoj ?

Acestea trebuie sa fie intrebarile care trebuie sa ne intereseze ..

Dar sa revenim la Clariant .

Ce au facut ? Au gasit un loc excelent pentru o fabrica prototip si au incercat sa promita “investitii” . Dar cat de bune sunt acele investitii este intrebarea care o am eu ?

Citeste si :  Si tu poti face o fapta buna ! Ajuta copiii de la Oncologie!

Adusa cu surle si trambite , fabrica Clariant promitea sute de angajati .. care defapt au ajuns la concluzia ca sunt doar 40 . Cati chimisti au in judetul Dolj pentru a putea lucra la aceasta fabrica ? Ei ne spun ca aduc locuri de munca ..

Intr-o alta ordine de ideei am reusit sa publicam cred ca cea mai importanta opinie a unui specialist din Statele Unite care are un CV impresionant .

Radu Popa este profesorul roman care preda la University of Southern California si explica de ce Clariant este un real pericol pentru Podari intr-o scrisoare din care am sa aduc cateva cuvinte aici :

Citeste si :  Ian Pearson, presedintele Ford Romania, critica lucrarile de la drumul expres Craiova-Pitesti

“In opinia mea, solutia propusa de Clariant/GENTEC nu este economic viabila, tehnologia propusa nu a fost demonstrata suficient ca fiind sustenabila iar expunerea mediului si a populatiei locale la poluare sunt prea mari ca sa compenseze suficient presupusele avantaje economice ale fabricii propuse.” a explicat domnul Radu Popa .

Maine are loc Consultarea Publica privind Centrala Clariant Podari (GETEC). Incepand cu ora 14:00 la Palatul RSR . E obligatia noastra sa fim prezenti ..

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.