Craiova a facut un pas mare impotriva coruptiei ! Once Upon a Time in Craiova. CEAI de facut impotriva coruptiei

0
184

Craiova a facut un pas mare impotriva coruptiei ! Once Upon a Time in Craiova. CEAI de facut impotriva coruptiei 1Cult Music Club a fost martorul unei seri cu ceai si cu scurtmetraje anticorupție care ne-au adus in taramul anticoruptiei . Este o lupta data de oameni care doresc sa schimbe ceva in aceasta tara iar timpul lor liber este egal cu acest proiect .

Mișcarea civică Inițiativa România, Inițiativa Craiova și JCI Craiova, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova și al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate au fost organizatorii unui eveniment care a adunat oameni extraordinari !

Am vazut împreună filmele premiate la concursul Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) și am discutat aplicat despre soluțiile pe care fiecare dintre noi le are la îndemână pentru a avea o comunitate onestă și reprezentanți publici integri.

Citeste si :  Comisia Europeana invita partile interesate sa transmita observatii privind angajamentele comunicate de Transgaz

Ne-am cunoascut si am  discutat cu oameni cu potențial de implicare civică, am aflat cateva lucruri interesante  despre Inițiativa România, am auzit pareri interesante de la tinerii craioveni, am fost invitati sa participam la ediția a II-a a concursului si am promis ca  colaborăm în 2018 pentru a duce mesajul de schimbare mai departe. 

Once Upon a Time in Romania (www.onceinromania.ro) este un proiect dezvoltat de Inițiativa România și fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, care a debutat în 2017 cu sprijinul Embassy of Canada, Bucharest, al Ambasadei Franței în România și al Institutul Francez și în parteneriat cu revista Vice România, compania Borsec, postul de radio Rock FM și platforma de comunicare online IQads.

Citeste si :  MAE, precizari despre romanul suspectat ca a ucis o jurnalista in Bulgaria.

Ediția 2017 a proiectului a inclus un concurs de scurtmetraje anticorupție, un website interactiv anticorupție și o serie de interviuri cu oameni cu merite în combaterea corupție. Once Upon a Time in Romania este un proiect de educație civică și anticorupție, construit pe baza unui concept cinematografic. Paginile site-ului se numesc, de exemplu, The Romanian Connection (harta completă a marii corupții politice), The Good, the Bad, the Corrupt (corelația vizuală dintre corupție și sărăcie, dintre corupție și lipsa de libertate sau de democrație), De ce tu? (metode de a răspunde legal agresiunii corupției, furtului din bani publici și abuzului de putere), Return of the Jedi (pentru difuzarea interviurilor anticorupție), The Fellowship of Good Men (pagina pentru scurtmetrajele înscrise în concurs), Friends (pagina partenerilor proiectului) sau Show Me the Money (pagină de donații pentru proiect).

Craiova a fost reprezentata la acest concurs cu filmul “Cetățeanul moral”

Inițiativa România, a fost prezenta in Craiova, cu Diana Maria VoicuRoxana Dascalu și Andrei Covaci  iar din partea craiovenilor a fost prezent Catalin Zamfir din partea Initiativa Craiova dar si Horatiu Buzatu care a avut un discurs la aceasta intalnire .
Am fost si noi prezenti la acest eveniment si va aducem pentru cei care nu sunteti conectati pe retele de socializare la pagina noastra dar si la canalul de youtube :

Citeste si :  24 de organizatii civice si 3 partide politice anunta lansarea impreuna a unei initiative cetatenesti de reforma a legislatiei electorale

 

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.