Home » Jurnal de Craiova » Craiova a iesit aseara in strada ! Si in aceasta seara sunt asteptati !

Craiova a iesit aseara in strada ! Si in aceasta seara sunt asteptati !

Craiova a iesit aseara in strada ! Si in aceasta seara sunt asteptati !

Peste 50 de craioveni au insistat sa reziste după ce  ieri Comisia juridică din Senat a votat un amendament la Legea graţierii, potrivit căruia persoanele condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă vor fi grațiate.

Majoritatea PSD din comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie – luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, adoptand propunerea formulata de Serban Nicolae dar si de Traian Basescu la proiectul legii gratierii al Guvernului.

Acestea sunt: luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, fapte săvârşite de către membrii instanţelor de arbitraj sau în legătură cu aceştia, fapte săvârşite de către funcţionari străini sau în legătură cu aceştia.

 “Nu mai rezistăm să-i vedem cu nemerniciile lor. Aici în stradă rezistăm până la capăt, trebuie să rezistăm. Nu se poate altfel. Am venit și înainte de ordonanță, sper să le vină mintea la cap celor care ne conduc, altfel o să ne tot vedem pe aici”, a declarat Mari Dobre. “Să plece acasă cei care sunt la putere și să lase alții cărărora le pasă de țară să guverneze”,  spus o altă protestatară.
 
Oamenii spun că sunt dispuși să iasă în fiecare seară dacă legea va fi votată și sun convinși că numărul lor va crește. La București au ieșit la proteste câteva mii de oameni.
Amendamenul care a scos oamenii în stradă a fost propus de fostul președinte Traian Băsescu. “Am propus-o  pentru graţiere, având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având în vedere că nu discutăm de recidivişti. E uşor de înţeles ce mă mobilizează. Până la ultima lege a finanţării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate, aşa cum s-a şi întâmplat cu foarte mulţi oameni şi de luare de mită şi de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă. Şi trebuie pedepsiţi. Banii ăştia s-au dus în geci, în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate. Dacă ne facem acum că au venit Fecioarele Maria, neprihănite şi Parchetele noastre pleacă pe această linie, asta a creat o atmosferă de supunere a clasei politice”, a declarat acesta pentru Mediafax.

loading...

Craiova in strada !

Posted by Bogdan Ciurezu on 3 Mai 2017

Si in aceasta seara incepand cu ora 19:00 in Piata Mihai Viteazul , Craiova: NU grațierii corupților – OUG 13 revine. Și noi! organizat de Asociatia Civica pentru Transparenta si Implicare .  Exista si pe facebook acest eveniment .

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.