Craiova Jazz Festival, editia a II-a 12 – 15 septembrie 2018 Sala Filarmonicii Oltenia Craiova

0
94

Craiova Jazz Festival, editia a II-a 12 – 15 septembrie 2018 Sala Filarmonicii Oltenia Craiova 1Craiova Jazz Festival – unicul festival de gen din Oltenia – va asteapta la cea de-a 2-a editie, in perioada 12-15 septembrie 2018. Festivalul se va deschide cu „o trompeta de Oscar”, a muzicianului Nello Salza, interpret pe coloane sonore semnate de celebrul compozitor Ennio Morricone!
In cea de-a 2-a seara, va invitam in regatul muzicutei cromatice, alaturi de Gianluca Littera&Double Breath Quartet, iar in a 3-a seara urmeaza fascinatia fuziunii jazz-rock-electronic, cu Flavio Boltro BBB Trio.
Festivalul se va incheia cu Walter Attanasi&Friends, acompaniati de Orchestra Simfonica si Corala Academica ale Filarmonicii “Oltenia” Craiova!
Biletele se pun in vanzare de luni, 3 septembrie 2018, la agentia Filarmonicii (program luni-vineri, orele 10:00-18:00), Calea Unirii nr.16, telefon 0251 412 334. Pretul biletului este unic: 30 lei/concert.
Evenimentul, international inca de la prima editie, este organizat de Filarmonica „Oltenia” Craiova, cu sprijinul Primariei Craiova si Consiliului Local Municipal.

Director artistic al festivalului: Walter Attanasi (Italia)

Va prezentam programul Craiova Jazz Festival

12/09/2018/ ora 19
NELLO SALZA ENSEMBLE (Italia) – O trompeta de Oscar
Nello Salza, trompeta, basfligorn / Vincenzo Romano, pian, clape / Simone Salza, saxofon alto, saxofon sopran / Gianfranco Romano, percutie / David Medina, bas

In program: N. Salza, N. Piovani, E. Morricone, H. Mancini, G. Barbieri, N. Rota, P. Piccioni, A. Piazzola, P. Daniele Quando, C. Corea

Premiile Oscar pentru coloana sonora acordate compozitorilor Ennio Morricone – pentru filmul „The Hateful Eights” – si Nicola Piovani – pentru filmul „La Vita è bella” – l-au consacrat pe Nello Salza, critica apreciindu-l drept „trompetistul cinema-ului italian”. Dupa 1984, a inregistrat peste 400 coloane sonore ca trompeta solo pentru celebri compozitori, distribuite in pelicule de mare succes la public. A fost solist la trompeta la Teatro dell’Opera din Roma, Teatro San Carlo din Napoli, Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Orchestra Regionale Toscana, Orchestra Sinfonica Nazionale RAI. A colaborat cu artisti de talie mondiala, acoperind o zona stilistica imensa, de la clasic si jazz la muzica pop: Salvatore Accardo, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Zucchero. In calitate de „Yamaha artist”, a proiectat si „semnat” doua modele de trompeta, in Si bemol si Do.

Citeste si :  70 de ani de la Infiintarea Orchestrei Filarmonicii Oltenia din Craiova

Craiova Jazz Festival, editia a II-a 12 – 15 septembrie 2018 Sala Filarmonicii Oltenia Craiova 2
13/09/2018/ ora 19
GIANLUCA LITTERA „DOUBLE BREATH” QUARTET (Italia) – Regatul muzicutei cromatice
Gianluca Littera, muzicuta / Fabio Gorlier, pian / Stefano Profeta, bas / Donato Stolfi, percutie

In program: Littera, Gillespie, Porter, Fauré, Billy Evans

Jazz-ul a facut parte din educatia muzicala a artistului Gianluca Littera, inca din copilarie. Prin conduita de improvizatie nascuta dintr-o nevoie sincera, oarecum inversunata, de auto-exprimare, jazz-ul ii creeaza o oportunitate de a comunica la un nivel si intr-un limbaj muzical ce depaseste experienta conventionala. In 2006 a imprimat primul CD, ca lider si compozitor al Proiectului Ensemble, un proiect original format din cinci muzicieni exceptionali care au castigat aprecierea Maestrului Morricone. A colaborat cu trio-ul mexican Sacbè, un important grup muzical condus de pianistul si compozitorul Eugenio Toussaint. A impartit lumina reflectoarelor cu muzicieni precum Ute Lemper, Banda Mantiqueira (importanta trupa braziliana castigatoare de premii Grammy), Billy Chobam si Ivan Lins. De asemenea, a facut inregistrari cu Chico Barque de Holanda, Caymmy. Proiectele noi, colaborarile si intalnirile cu alti muzicieni reprezinta un stimulent esential pentru cariera sa artistica.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  CRAIOVA JAZZ FESTIVAL - PRIMA EDITIE!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Craiova Jazz Festival, editia a II-a 12 – 15 septembrie 2018 Sala Filarmonicii Oltenia Craiova 3
14/09/2018 / ora 19
FLAVIO BOLTRO BBB TRIO (Italia) – Fascinatia fuziunii jazz-rock-electronic
Flavio Boltro trompeta / Mauro Battisti, bas / Mattia Barbieri, percutie

In program: Boltro, cantece originale

In BBB Trio, trompetistul si compozitorul Flavio Boltro redefineste contururile unui jazz senzorial si in miscare. Boltro Flavio este unul dintre cei mai remarcabili reprezentanti ai trompetei de jazz din Europa. A cantat alaturi de nume sonore ca Michel Petrucciani, Eric Legnini sau Stefano di Battista, iar acum conduce BBB Trio. Creand sunete noi, muzica lui Flavio Boltro este definita prin lirism feeric, cu cavalcade de jazz, pigmentate de sunete calde, catifelate. Libertatea totala de exprimare nu ezita sa trimita spre traditia populara rusa sau cea britanica pop, imbogatite cu efecte electronice. Ascultand Flavio Boltro BBB Trio in concert, descoperi abilitati de improvizatie ametitoare, intr-o viziune foarte personala a lumii.

Craiova Jazz Festival, editia a II-a 12 – 15 septembrie 2018 Sala Filarmonicii Oltenia Craiova 4
15/09/2018 / ora 19
ATTANASI & FRIENDS – Inchiderea Festivalului
ORCHESTRA SIMFONICA SI CORALA ACADEMICA
ALE FILARMONICII ”OLTENIA” CRAIOVA
Dragoljub Bajic (Serbia), voce / Zuzana Sue Sapárová (Cehia), voce / Gianluca Littera, muzicuta si aranjamente / Fabio Gorlier, pian / Stefano Profeta, bas / Mattia Barbieri, percutie

Citeste si :  ARC solicita referendum anti Kozlodui simultan cu referendumul pentru familie

In program: George Gershwin, Thelonious Monk, Bart Howard, Leonard Bernstein

Nascut la Trieste, Walter Attanasi, considerat unul dintre cei mai interesanti sefi de orchestra ai generatiei sale, a fost invitat sa dirijeze un vast repertoriu simfonic si de opera pentru diverse si prestigioase colective artistice, cum sunt Il Teatro alla Scala di Milano, l’Arena di Verona, l’Opera di Roma. Versatilitatea sa artistica i-a oferit posibilitatea de a colabora cu mari jazzmani si cu importante institutii, precum Umbria Jazz, Global Forum din Roma, Diane Reeves, Quincy Jones, Stefano Di Battista, Roberto Gatto, Danilo Rea, Flavio Boltro. Vasta sa discografie cuprinde: „Stabat Mater” de G. Rossini, toate simfoniile de Beethoven, inregistrari cu lucrari de Leoš Janaček si A. Dvořák. Actualmente, este director al festivalurilor Italian Arte Fest, Umbria Music Fest International, director muzical al Operei Romane din Craiova si, de la 1 ianuarie 2018, dirijor principal al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia” Craiova.

Craiova Jazz Festival, editia a II-a 12 – 15 septembrie 2018 Sala Filarmonicii Oltenia Craiova 5

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.