Craiova – primul municipiu din tara care va avea sistem electronic de acces in transportul comun

0
95

Craiova – primul municipiu din tara care va avea sistem electronic de acces in transportul comun 1Ieri, la sediul RAT SRL Craiova, institutie aflata in subordinea Primariei Craiova, a fost prezentat planul de punere in aplicare a unui concept modern – „Smart City” – destinat transportului in comun. Este vorba, pe scurt, despre inlocuirea biletelor si abonamentelor, pe suport tiparit, cu cele in format electronic, tip „cartela”. Craiova devine, in acest fel, primul municipiu din tara unde se pune in aplicare acest concept, la prezentare fiind prezent si staff-ul Primariei relateaza Cuvantul Libertatii ..

Craiova a intrat, primul dintre marile localitati ale Romaniei, intr-un concept nou la folosirea transportului in comun. Astfel, biletele si abonamentele pe hartie vor fi inlocuite cu cartele electronice. „Este un prim pas in implementarea, pe mijloacele de transport in comun, a ticketing-ului. Pentru inceput, vor fi 75 de mijloace de transport in comun dotate cu acest sistem, dar urmeaza alte 15 autobuze si 12 tramvaie care vor intra in acest program. Nu puteam reusi acest lucru fara sprijinul firmei care asigura derularea, „Telelink Services Romania”, si al Primariei Craiova. Tranzitia nu va fi foarte simpla, de aceea, pana cand lumea se obisnuieste, se va merge in paralel, intre 10 – 16 luni, cu ambele sisteme”, a precizat Marcel Tanasescu, administrator al RAT SRL Craiova. Firma care implementeaza programul are o experienta vasta in domeniu, fiind prezenta in zece tari din Europa, cu o cifra de afaceri, in anul 2017, de peste 77 milioane de euro. Conceptul a fost prezentat de catre directorul din Romania, Alexandru Irimia: „Este o noutate aceasta conceptie, iar Craiova este municipiul „pilot”. Vrem sa ne extindem si pe alte segmente inteligente, astfel incat cetatenii sa aiba acces la informatii in timp real. Transferul trebuie sa fie lent, catre beneficiari, cetatenii, de aceea estimam la 10 – 16 luni perioada in care se va merge in paralel”.

Un proiect inceput in urma cu mai multi ani

Citeste si :  ZECI DE BLOCURI DIN CRAIOVA VOR RAMANE FARA APA POTABILA

Acest proiect a inceput in urma cu cativa ani, iar actualul manager al Craiovei, Sorin Manda a explicat: „Ma bucur ca echipa de la RAT a adus la bun sfarsit acest proiect. Am fost direct aici si stiu cum s-a muncit. Suntem in punctul in care putem vorbi despre un sistem modern, performant, pe care vrem sa-l extindem, inclusiv in Zona Metropolitana Craiova, chiar astazi (ieri – n.r.) avand o sedinta in acest sens. Despre dotari, va spune mai multe domnul primar al Craiovei, Mihail Genoiu”. Acesta nu s-a lasat asteptat: „Este un moment de mare bucurie si este unul dintre lucrurile dorite din suflet. Toate proiectele europene pe care le accesam sunt legate de transportul in comun, prin reducerea noxelor. Avem un proiect de achizitionare a minimum 30 de autobuze si 17 tramvaie, iar pe 13 noiembrie, la Londra, se va discuta, la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), aprobarea a 35 de autobuze Euro 5. Baza tehnica este asigurata. Acest „Smart City” vine la pachet cu ceea ce trebuie sa intreprindem, dupa ce am fost, impreuna cu domnul Ion Prioteasa , presedintele Consiliului Judetean Dolj, si cu domnul deputat Radu Preda, in China, luand legatura cu reprezentantii firmei „Huawei”, care vor veni la Craiova, pe 19 noiembrie, pentru a pune in aplicare si alte domenii de dezvoltare ”.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Craiova impartita in doua : FC U Craiova 1948 si CS U Craiova !

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Craiova – primul municipiu din tara care va avea sistem electronic de acces in transportul comun 2

“Incepand de astazi RAT Craiova implementeaza sistemul de e-ticketing. Treptat, in urmatorii ani, vor disparea in totalitate vechile bilete si abonamente de hartie si vor fi inlocuite cu cartele reincarcabile, magnetice si bilete electronice. Sistemul include si afisarea in toate statiile de tramvai sau autobuz a timpilor de asteptare precum si a liniilor ce deservesc respectiva statie.
In perioada urmatoare Primaria Craiova o sa achizitioneze un numar de minim 30 autobuze hibrid si 17 tramvaie finantate din fonduri UE precum si 30 autobuze euro 6 prin contractul cu BERD. In paralel, RAT Craiova urmeaza sa achizitioneze si ei alte 10 autobuze.Astfel, transportul public in Craiova o sa devina unul modern, de calitate.” a declarat ieri Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.