Craiova vs Oradea : Primarul Oradei va construi un cartier al Diasporei ! Genoiu nu reuseste sa termine cartierul lui Olguta!

0
152

Cu ocazia Zilei Diasporei, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a anuntat o propunere-pilot de dezvoltare a unui cartier al diasporei.

Primarul Ilie Bolojan a vorbit despre proiectele orasului care vizeaza diaspora romaneasca.

Acesta a subliniat ca la nivel national se intampina multe dificultati in ceea ce priveste forta de munca, existand un deficit de forta de munca, un deficit de calitate a fortei de munca, dar si un deficit de mentalitati.

„Avem in vedere ca, pe str. Izvorului, in vecinatatea Spitalului TBC, unde avem o suprafata mare, de 7000 de mp de teren, azi abandonata, sa dezvoltam un Cartier al Diasporei. In acest moment se lucreaza la parcelarea acestei suprafete, urmand sa fie realizat si un regulament care sa prevada concesionarea sub pretul pietei a mai multor locuri de casa pentru romanii care au lucrat in strainatate si care pot dovedi acest lucru cu documente. Acestia vor avea un termen pentru constructia casei, iar primaria se va angaja sa introduca toate utilitatile necesare. Dupa ce repatriatii isi vor stabili domiciliul in Oradea, vor avea si posibilitatea de a cumpara acel teren. Dezvoltarea unui astfel de cartier va avea ca efect aducerea in Oradea de capital uman pregatit, care va deveni astfel si un model pentru vecinatati, iar comportamentele vestice vor putea fi astfel multiplicate”, a spus primarul Ilie Bolojan.

La Craiova situatia sta destul de prost . Cartierul lui Olguta Vasilescu bate pasu pe loc si nu sunt sanse prea curand sa devina realitate . In momentul de fata situatia este destul de proasta pentru ruinele cartierului chinezesc iar administratia PSD condusa de Mihail Genoiu nici nu are de gand sa faca ceva in acest demers.

In septembrie 2018 , Mihail Genoiu a prezentat intr-o conferinta de presa, ce se va intampla de acum inainte cu cartierul de locuinte de pe strada Caracal, dupa ce el a trecut oficial la Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL). Edilul a anuntat ca lucrarile la fostul cartier chinezesc ar putea fi reluate din primavara anului viitor.

Suntem in august 2019 iar de lucrari nici nu putem sa discutam . Insa orasul nostru se dezvolta foarte mult in zona imobiliara. Aproape in toata Craiova “rasar” blocuri iar spatiile verzi incep sa dispara in ritm alert .

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.