Craioveanul Mihai Firică, felicitat de Bogdan Gheorghiu,Ministrul Culturii ! Coresi este foarte aproape de a ieşi din insolvenţă ..

0
75

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat ieri, 18 noiembrie, la o vizită de lucru la C.N.I. CORESI S.A., unde a discutat cu Administratorul Special, Mihai Firică, și cu salariați ai companiei, despre procedura complexă pentru ieșirea din insolvență, dar și despre maniera în care au reușit să depășească provocările economice, rămânând în același timp un actant economic puternic pe piața tipografiilor.

„Datorită administratorului special Mihai Firică și a echipei pe care a construit-o în jurul său, Coresi este foarte aproape de a ieși din insolvență. Implicarea și parteneriatul cu operatorii economici asigură continuitatea acestei tipografii cu tradiție și cu sute de meserii, care nu se vor pierde. Începând cu pregătirea procesului de tipar și până la realizarea produsului final, Coresi reprezintă o companie care dispune de o dotare complexă, cu aparatură adaptată cerințelor din piața tiparului, ceea ce îi permite să rămână pe primele locuri în privința calității produselor poligrafice de orice fel. Coresi reprezintă un partener al editurilor, al cărților și al publicațiilor seriale și îmi doresc să devină un hub cultural care să susțină activ industriile creative”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii.

Citeste si :  Drept la replica Insolventa Aninoasa

„Dacă la începutul mandatului meu de administrator special, Coresi avea o datorie de 28 milioane lei, astăzi datoria a fost diminuată până la suma de 16 milioane lei. Până la finalul anului, anticipez plata întregii datorii. Avem suma în cont, din valorificări, existând posibilitatea achitării integrale a acesteia și prin completarea cu „darea în plată” a unor spații către RA-APPS. Din luna martie, Coresi a trecut pe profit, existând perspectiva unui profit consistent la finalul acestui an, în comparație cu anii trecuți, în care s-au înregistrat pierderi. Acest lucru este posibil datorită angajaților care au o cultură organizațională excepțională. Coresi trebuie să atragă totodată tineri, care să deprindă abilitățile tehnice și să continue moștenirea”, a declarat Mihai Firică, administrator special C.N.I. CORESI S.A.

Citeste si :  SC Termo Craiova S.R.L - un faliment amanat din cauza pandemiei

Fostul „Centru Poligrafic Casa Scânteii” a fost construit în doar 4 ani, în intervalul 1952-1956, și a fost vreme de 50 de ani considerat cea mai înaltă clădire publică din Capitală. Clădirea proiectată de Horia Maicu a fost gândită ca un spațiu multifuncțional. Deși proiectul a fost inspirat după modelul Universității Lomonosov din Moscova, pentru documentarea proiectării s-au vizitat și repere arhitecturale românești așa cum sunt mănăstirile Horezu, Curtea de Argeș sau Cozia. S-au ales astfel câteva elemente decorative reprezentative cum ar fi șiragurile de coloane de la baza corpurilor joase din stânga și din dreapta corpului central, dar și elemente din arhitectură tradițională, cum este fereastra dreptunghiulară adâncită în zid.

Citeste si :  Mihai Firică multumeste tuturor doljenilor care au fost la urne dar renunta la mandatul de consilier judetean PNL

Fostul Combinat Poligrafic „Casa Scânteii” s-a transformat, după 1989, în Regia Autonomă a Imprimeriilor „Coresi”. La rândul său, regia s-a transformat, în februarie 1999, în Compania Națională a Imprimeriilor Coresi, în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.30/1997 privind reorganizarea regiilor autonome, aprobată prin Legea nr. 207/1997. În anul 2013, Coresi a intrat în insolvență ca urmare a unor decizii ineficiente economic.

Lasa un comentariu aici !
STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.