Craiovenii se bucura de zonele tematice din Parcul Pedagogic …

0
457

În prezența unor oaspeți de excepție, părculețul din imediata apropiere a Colegiului Național „Ștefan Velovan”, cunoscut ca și Parcul Pedagogic, a fost inaugurat zilele trecute, după ce a fost renovat și regândit în totalitate.

Principala noutate a acestui parc o reprezintă crearea a trei zone tematice în interiorul său, fiecare inspirată din continente diferite: un colț mediteranean, unul japonez și unul african, toate dotate cu obiecte specifice zonelor respective.

Astfel, zona japoneză este alcătuită dintr-un foișor construit în stil pagodă, străjuit de două cascade ce se revarsă într-un lac, în care sunt amplasate și fântâni arteziene. Intrarea în această zonă se face prin porți tradiționale japoneze, iar pe alei se regăsesc bănci realizate special pentru a se încadra în acest peisaj.

Zona africană este reprezentată de o colibă tradițională din lut, decorată cu obiecte specifice și pictată de către elevii Liceului de Artă „Marin Sorescu” din Craiova. De asemenea, băncile din jurul colibei sunt deosebite, atât forma cât și culoarea acestora fiind specifice zonei africane, iar în copacii din jurul colibei au fost instalate hamace, unde tinerii se pot relaxa în voie.

Zona mediteraneană este caracterizată de un spațiu de promenadă, ce se termină într-o oază de relaxare specifică Mării Mediterane: o terasă vopsită în alb și albastru unde se pot servi băuturi răcoritoare. Terasa este dotată cu grupuri sanitare ce vor putea fi folosite în mod gratuit de către toți vizitatorii parcului. De asemenea, băncile din această zonă sunt vopsite în culori specifice, iar în imediata apropiere se găsește încă o fântână arteziană, ce conferă un farmec aparte colțului mediteranean.

Proiectarea acestui parculet a apartinut echipei de la RAY Consulting iar cei de la RAADPFL Craiova au efectuat toate lucrarile.

Aceste zone tematice sunt pe placul craiovenilor care au venit in numar mare sa vada Parcul Pedagogic.

Astazi am mers si noi sa vedem cati craioveni se bucura de acest parc si am fost martorii primei sedinte foto profesionale realizata de Radu Constantinescu.

Aproape toti cei care vin in acest parc aleg sa imortalizeze cateva momente iar zonele tematice sunt poate cea mai noua sursa de inspiratie pentru amatorii de fotografii..

Cu aceasta ocazie tinem sa multumim pentru aprecieri cat si pentru distribuiri …
Am incercat sa fim alaturi de Craiova si craioveni cu orice ocazie ..

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.