Craiovenii vor avea la robinet apă de izvor, din 2024!

0
763

Firul II de aducțiune Izvarna – Craiova, cu o valoare totală de peste 117 milioane de euro, o investiție strategică nu numai pentru Craiova, ci pentru întreg județul Dolj, dar și pentru Gorj, este varianta prin care, la finalul lucrărilor, va asigura apă potabilă de munte, de cea mai bună calitate pentru Craiova, și alte 6 localități din Dolj, respectiv Brădești, Coțofenii din Față, Almăj, Ișalnița, Șimnicu de Sus și Filiași; precum și pentru Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana și Țânțăreni din județul Gorj. Investiția presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 de kilometri și pentru un bun control, a fost împărțită în 6 contracte de lucrări.

“Craiovenii vor avea la robinet apă de izvor, din 2024❗️Cel mai important obiectiv al mandatului meu, care este și cel mai mare contract de aducțiune de apă din Uniunea Europeană, este aproape de finalizare❗️

?Lucrările pe Tronsonul I al Firului II Isvarna – Craiova, în cadrul contractului DJ-CL-17 Reabilitare stație de clorinare și amenajare incintă captare Isvarna; reabilitare și extindere conductă aducțiune Isvarna – Craiova, fir II, se apropie de finalizare. Antreprenorul, S.C. ELSACO ELECTRONIC S.R.L., a introdus până în prezent aproape 19.900 metri liniari din totalul de 20.502 metri liniari de conductă, cât măsoară acest prim tronson. În plus, s-a realizat reabilitarea stației de clorinare și amenajarea incintei stației de captare, iar la exterior se lucrează în această perioadă la realizarea căminelor de debitmetru, by-pass debitmetru și montarea vanelor de izolare debitmetru.

?În paralel, pe contractul DJ-CL-19, Extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, Tronson III, societatea CONSTRUCȚII ERBAȘU S.A. tocmai a finalizat, în comuna gorjeană Plopșoru, o supratraversare peste un curs de apă nepermanent, pe o lungime de 36 metri.

?În total, pe firul II de aducțiune Isvarna – Craiova au fost introduși până în acest moment 99.700 metri liniari de conductă, din totalul de 123.414 metri liniari prevăzuți în proiect, adică un procent total de 81%, însă întreaga investiție include multe alte lucrări complexe, integrate, astfel încât să aducem apă de munte, de cea mai bună calitate, în Craiova.”, a scris Lia Olguta Vasilescu pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.