Crește frustrarea lui Putin: Azerbaidjanul suspendă conexiunea aeriană cu Rusia, iar Kazahstanul, aliat al Moscovei, autorizează o manifestaţie pro-Ucraina

0
104

Guvernul Azerbaidjanului a informat duminica aceasta că Azal, compania statală de aviaţie, îşi suspendă începând din 6 martie conexiunea aeriană cu Rusia, în urma unui acord reciproc, îndeosebi din cauza sancţiunilor internaţionale impuse Moscovei din cauza invaziei ruse în Ucraina, transmite EFE.

În lumina „riscurilor care apar la zborurile internaţionale şi la recomandarea Rosaviaţia (entitatea statală rusă însărcinată cu conexiunile aeriene), zborurile companiilor ruse către Azerbaidjan se suspendă pe perioadă nedeterminată”, a explicat Azal într-un comunicat.

Citeste si :  Volodimir Zelenski acuză Rusia pentru inflația din Europa: Moscova face tot posibilul pentru a cauza inflaţia pentru mulţi oameni

În altă ordine de idei, Kazahstanul, ţară aliată Rusiei, a autorizat în acest sfârşit de săptămână o manifestaţie împotriva războiului din Ucraina, într-un moment în care guvernul caută să se distanţeze suficient de mult de Moscova cât pentru a nu fi inclus pe lista sancţiunilor occidentale, remarcă AFP.

Regimul din această fostă republică din Asia centrală interzice în general manifestaţiile, dar a permis sâmbătă un miting cu circa 2.000 de persoane în centrul oraşului Almatî, capitala economică a ţări.

Citeste si :  Klaus Iohannis: Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru

AFP aminteşte că, în ianuarie, Moscova a jucat un rol important în această ţară, îndeosebi prin trimiterea de trupe în sprijinul guvernului kazah, confruntat cu o serie de manifestaţii transformate uneori în adevărate revolte între protestatari şi armată şi soldate cu peste 200 de morţi.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.