Cristian Pitica, Secretar General Forta Dreptei Dolj : Solicit autorităților redeschiderea cailor secundare de acces în Gradina Botanica din Craiova

0
668

Forta Dreptei Dolj solicita Primariei Craiova si Consiliului Municipal Craiova sa ia in calcul redeschiderea cailor secundare de acces în Gradina Botanica.

In urma discutiilor cu cetatenii am avut o serie de mesaje primite din partea
cetățenilor Craiovei, în care își exprima nemulțumirea fata de decizia luata.
Ințelegem grija autorităților dar prevenția se poate face și fără îngrădirea drepturilor cetățenilor.

Cristian Pitica, Secretar General Forta Dreptei Dolj, a avut o discutie cu un cetatean iar noi redam discutia aici:
“In urma unui incident, profund regretabil, intamplat recent in Gradina Botanica, soldat cu moarte unei tinere de numai 14 ani, primarita Craiovei, cu de la sine putere, a hotarat inchiderea tuturor portilor de acces lateral in acest parc, ramanand doar intrarea principala. Daca aceasta masura, in viziunea primaritei, va rezolva posibile incidente grave pe viitor, iata ca opinia publica este de alta parere. In presa locala pot fi citite zeci, sute de opinii ale cetatenilor urbei noastre care sunt total nemulțumiți cu aceasta hotarare, aberanta, puerila, lipsita de orice logica democratica. Pe principiul acesta, inseamna ca oricand se poate intampla, ceeace nu dorim asta, se intelege, sa fie inchise, sudate intrarile adiacente in Parcul ,,Romanescu”, in alte spatii amenajate in natura pentru relaxare, si de ce nu, chiar spatii inchise, cu diversa destinatie.

Logica paguboasa, nerealista ce a creat un disconfort total, in special tuturor locatarilor, tineri, varstnici, mame cu copii in carucioare din imprejurimile Gradinii Botanice. Acestia se vad nevoiti sa parcurga toata latura de est si vest( Calea Severinului) pentru a intra in parc. Cele doua intrari laterale dinspre Calea Severinului le permiteau sa ajunga foarte repede la o plimbare prin Botanica. Si ce a facut doamna Olguta, primarul care vegheaza la bunastarea si confortul cetatenilor urbei? A sudat intrarile, ca la puscarie, si i-a pus sa se buluceasca toti pe-o singura intrare/iesire intr-un parc cu o suprafata considerabila.

Ne intrebam daca ISU crede ca e corect asa, daca Protectia Consumatorului( caci in fond suntem consumatori si in acest caz) considera ca e corect, daca Politia considera ca in felul acesta vor fi stopate incidentele grave, usurandu-le lor munca, atunci sa ne explice si noua toate aceste organisme ca e bine, ca trebuie sa stam linistiti, ca nu se va mai repeta ce a fost. Tacerea lor inseamna culpabilitate la o hotarare luata in detrimentul cetateanului.
Ne mai intrebam daca, si sa dea Domnul sa nu se intample, s-ar repeta nenorocirea intr-un spatiu …cinema, teatru, mol, ce face doamna primarita, inchide, pune lacat, sudeaza usile?! Aberant!
Asta nu mai tine de civilizatie in mileniul nostru, ci de o gandire deraiata de la normele si principiile unei deomocratii europene. Sa ia aminte doamna primarita ce masuri se iau in State, in Europa, in lume atunci cand se intampla incidente de felul acesta! Nu spunem ca nu condamnam astfel de orori, ca nu luam masurile impuse de justitie, dar nu putem pune lacate peste tot. Credem ca epoca de trista amintire, cand se incerca, si in parte s-a si reusit, sa ni se puna lacate si botnite la gura, a apus.
Suntem un oras european, atunci sa respectam cu totii standardele europene, nu sa ne comportam fiecare dupa cum ne duce capul.
In numele opiniei publice, a bunului simt si a principiilor democratice, cerem primarului Craiovei sa redeschida intrarile adiacente in Gradina Botanica, modernizate, inzestrste cu camere video, ca de altfel in tot spatiul Botanicii. Aceasta ar fi masura ce
trebuia de la inceput aplicata si nu sudarea portilor. Speram ca Forța Dreptei Dolj sa fie alături de noi deoarece am observat oameni noi și dornici de schimbare! Un cetatean al urbei.”

Biroul de Presa Forta Dreptei Dolj

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.