Cristian Tudor Popescu - ironii la adresa Vioricai Dancila 1Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat intr-o maniera originala discursul sustinut de premierul Viorica Dancila miercuri in Parlamentul European, dupa cum urmeaza:

“Premierul Dancila si-a inceput discursul din Parlamentul European prin a spune, cat a putut de raspicat, ca n-a venit acolo -sa dea socoteala-.
Corect, asa a si fost. Doamna Dancila a venit acolo sa ceara socoteala, nu sa dea!
Discursul d-sale a fost aproape perfect, doar un singur lucru a lipsit: doamna Dancila nu si-a infipt mainile in solduri. Si n-ar fi fost rau nici cate-un discret -Ardi-v-ar focu!- sau -Fir-ati ai dreacu!…-.
In mod straniu, prim-vicepresedintele CE, Frans Timmermans, nu s-a ingalbenit la fata, nu si-a smuls barba in semn de cainta, nu s-a prabusit tremurand cu capul pe masa, cum ar fi fost de bun-simt in fata ratoielilor doamnei Socoteala. Dimpotriva, cu aceeasi fermitate nu lipsita de amenintare, a avertizat guvernul Romaniei ca va trebui sa raspunda intrebarilor detaliate pe care i le va adresa in legatura cu legile justitiei si statul de drept. Si ca, daca marsarierul continua, Executivul roman poate fi adus in fata Justitiei europene. Iar presedintele de sedinta precum si majoritatea celorlalti parlamentari pareau mai degraba iritati si plictisiti de mahalageala reprezentantilor Romaniei.
Cerand socoteala cine sunt oficialii europeni care au redactat Raportul MCV despre Romania, dna Dancila a atins o culme imbecila a tupeului – se crede probabil Dragnea cand ii „ievalueaza” pe judecatorii care il judeca.
De fapt, intreg discursul mult-iubitei doamne premier nu era nicidecum pentru Uniunea Europeana, ci pentru cetatenii mai putinei la minte de acasa. Bruxellesul, Strasbourgul stiu foarte exact ce ii poate pielea coalitiei PSD-ALDE si ce se intampla in realitate in Romania, bombasmele despre mii de magistrati santajati si milioane de cetateni interceptati nu misca pe nimeni. Tot ce pot sa spere doamna Socoteala si cei care i-au scris discursul pe cat de batos, pe atat de mincinos, este ca romaniacii iubitori de -tarisoara- pana la viol, sa-i iubeasca si mai tare pentru ce au facut.”

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Orban propunere pentru Dancila

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.