Cristiano Ronaldo împlinește 37 de ani.

0
126

“Pe vremea aceea nu aveam bani, iar viața era foarte grea în Madeira. Când ești copil, banii nu te interesează, pentru mine era important să mă simt protejat și iubit de familia mea. Fotbalul mi-a dat totul, dar m-a și dus departe de casă când încă nu eram pregătit. Aveam 11 ani când am plecat la Lisabona, a fost cel mai dificil moment al vieții mele.
Dar a fost și șansa de a-mi urma visul.

Am plecat și am plâns în fiecare zi. Eram tot în Portugalia, dar mi se părea că sunt într-o altă țară, cu un accent și o cultură diferite. Nu cunoșteam pe nimeni, iar familia mea își permitea să mă viziteze doar o dată la 4 luni. Sufeream zi de zi, deși știam că, pe teren, făceam lucruri de care alții nu erau în stare. Într-o zi, am auzit un copil spunându-i altuia: “Ai văzut ce a făcut? Pare să fie o bestie!” Am început să aud asta mereu, chiar și de la antrenori.

Apoi, se găsea mereu altcineva care să spună: “păcat că e așa slăbuț”.
Eram slab, nu aveam nici pic de mușchi. Așa am decis, la 11 ani, să mă antrenez zi de zi mai mult decât toți ceilalți. Am încetat să mai gândesc precum un copil, știam că eram foarte talentat, așa că am început să mă antrenez pentru a deveni cel mai bun din lume. Așa a apărut foamea de performanță. Fiecare eșec și fiecare victorie reprezentau un punct de plecare.

Cristiano Ronaldo împlinește 37 de ani. 1

La 15 ani, mi-aduc aminte că i-am spus unui coleg: “O să vezi că într-o zi, o să fiu cel mai bun din lume.” A început să râdă. Nici măcar nu eram în lotul primei echipe a lui Sporting, dar eram convins că asta se va întâmpla.
Am fost binecuvântat cu talent, dar am muncit din greu pentru a scoate maximum din acest dar.”
Cristiano Ronaldo împlinește 37 de ani.
32 de trofee cu echipa și 29 individuale, între care 5 Baloane de Aur.
Putem spune că nu s-a înșelat.

Visits: 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.