Croatia preia pentru prima data presedintia rotativa a Consiliului UE

0
94

Croatia preia pentru prima data miercuri presedintia rotativa a Consiliului UE, iesirea Marii Britanii din blocul comunitar aflandu-se pe primul loc intre problemele presante care se afla pe agenda presedintiei croate, relateaza dpa.

De doua ori pe an, un alt stat membru preia presedintia UE, organizand reuniuni la nivel inalt si mediind intre statele membre pentru a se ajunge la un consens cu privire la solutionarea unor probleme sensibile si pentru a continua agenda blocului comunitar.

Croatia, care in 2013 a devenit a 28-a tara care a aderat la UE, va surperviza prima plecare a unui stat membru, Marea Britanie care va parasi blocul la 31 ianuarie.

Dar o alta problema importanta pe agenda presedintiei croate o reprezinta extinderea UE spre Est in contextul in care Franta s-a opus in octombrie deschiderii negocierilor de aderare cu Macedonia de Nord si Albania.

UE si cele sase tari candidate din Balcanii occidentali (Albania, Bosnia-Hertegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord si Serbia) ar urma sa se intalneasca la un important summit la Zagreb in perioada 6-7 mai 2020.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.