Home » Timp Liber » Spectacole si Concerte » Croitoru String Virtuosi – Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii

Croitoru String Virtuosi – Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii

Asociatia Culturala Croitoru Pro Enescu in parteneriat cu Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si Filarmonica „Oltenia” Craiova va invita sambata, 10 noiembrie, ora 19:00, la primul concert din cadrul turneului national intitulat “Un secol de muzica romaneasca pe scena filarmonicii”. Veti avea ocazia sa ascultati cele mai frumoase lucrari din creatia romaneasca in interpretarea ansamblului Croitoru String Virtuosi si a solistilor Simina Croitoru si Gabriel Croitoru.

Noua concerte in opt orase, intre 10 si 20 noiembrie, pentru prezentarea live a CD-ului Un secol de muzica traditionala romaneasca pe scena filarmonicii cu Croitoru String Virtuosi, solisti Simina si Gabriel Croitoru reprezinta un turneu eveniment ce poate fi privit ca o adevarata premiera, deoarece muzicienii despre care vorbim evolueaza pentru prima oara intr-un astfel de context.

Gabriel Croitoru, cel care canta pe vioara Guarneri del Gesu care i-a apartinut lui George Enescu a construit orchestra Croitoru String Virtuosi din dorinta de a continua relatia profesionala cu fostii studenti de la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la un nou nivel, acela de colegi de scena.

Citeste si :  Concert pentru doua piane sub bagheta maestrului Matei Corvin la Filarmonica "Oltenia" Craiova

Programul concertelor ce se vor desfasura intre 10 si 20 noiembrie la Filarmonica Oltenia – Craiova, Sala Capitol a Filarmonicii Banatul – Timisoara, Filarmonica de stat Oradea, Academia de muzica Gheorghe Dima si sala Auditorium Maximum a Filarmonicii Transilvania – Cluj-Napoca, Sinagoga Bistrita, Filarmonica de stat Sibiu, Filarmonica de stat Ramnicu-Valcea si Filarmonica de stat Pitesti, cuprinde lucrari de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu si Grigoras Dinicu.

Biletele pot fi achizitionate de la Agentia Filarmonicii ”Oltenia” Craiova (program luni-sambata, 10:00 18:00, telefon 0251 414 698) la pretul de 30 lei si, redus, de 15 lei, pentru elevi, studenti si seniori.

Itinerar
Filarmonica Oltenia – Craiova – 10.11.2018, ora 19
Filarmonica Banatul – Timisoara – 11.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Oradea – 12.11.2018, ora 19
Academia de muzica Gheorghe Dima – Cluj-Napoca, 13.11.2018, ora 19
Filarmonica Transilvania – Cluj-Napoca, 14.11.2018, ora 19
Sinagoga Bistrita – 15.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Sibiu – 16.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Ramnicu-Valcea, 18.11.2018, ora 19
Filarmonica de stat Pitesti, 20.11.2018, ora 19
Program muzical
Enescu – Arie si Scherzino
Enescu – Nocturna
Porumbescu – Balada
Enescu – Balada
Dimitrescu – Dans taranesc
Dinicu – Caruta postei
– Hora ceasornicului
– Hora martisorului
– Hora staccato
– Hora lui Dobrica
– Hora 7 scari
– Hora tiganilor
Orchestra Croitoru String Virtuosi, solisti Simina Croitoru si Gabriel Croitoru, la pian Clementina Ciucu (4,5,6). Aranjamente muzicale : Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pana, Mugurel Scurtareanu/Ioan Dobrinescu, Gheorghe Branici.
Proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale prin programele Anului Centenar

Citeste si :  Filarmonica Oltenia Craiova : Requiem de Verdi, cu maestrul Theo Wolters la pupitrul dirijoral

Producator : Asociatia culturala Croitoru Pro Enescu, Media Sniper

Parteneri: Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica Banatul din Timisoara, Filarmonica de stat din Oradea, Academia de muzica “Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca, Filarmonica Transilvania – Cluj-Napoca, Societatea de concerte Bistrita, Filarmonica de stat din Sibiu, Filarmonica de stat din Ramnicu-Valcea, Filarmonica de stat din Pitesti.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.