„Culori cu tâlc / Colors with meaning“ la Galeriile „Cromatic“

0
179

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Asociația Seniori Art Craiova vernisează miercuri, 14 februarie 2024, ora 12:00, la Galeriile „Cromatic“, expoziția „Culori cu tâlc / Colors with meaning“, realizată de Miriana Oana Mantegazza.

„Expoziția invită la o incursiune în lumea ce ne înconjoară, ce este trăită și percepută diferit de fiecare persoană. Ideea centrală a acestui proiect izvorăște din reflecția Eului interior și oglindește adesea zborurile metafizice. Lucrările sunt realizate prin conjugări de forme și nuanțe coloristice diferite, puse sub semnul picturalității prin tehnici contemporane și armonizări ale interpretărilor personale, propuse a fi noi artefacte artistice, ce vizează și subconștientul privitorului.“ (Miriana Oana Mantegazza)

Miriana Oana Mantegazza este născută în Craiova și stabilită de peste douăzeci de ani în vestul țării, mai întâi în Arad și de șase ani în Timișoara. În căutarea perfecțiunii nu s-a limitat la studiile superioare și a făcut numeroase specializări postuniversitare. Pictura este un hobby din copilărie, care a ajutat-o să se relaxeze, dar și să-și exprime sentimentele și emoțiile, înțelegând că esența unei picturi stă în felul în care combină culorile într-o manieră abstractă, non figurativă.

A dorit ca această primă expoziție personală să aibă loc la Galeriile „Cromatic“ ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, pentru că este legată emoțional de orașul natal Craiova și pentru că este îndrăgostită de cultura tradițională, de portul popular românesc, având o colecție de costume populare pe care le poartă cu smerenie.

Dedică această primă expoziție tuturor femeilor din neamul ei, de care se declară deosebit de mândră, și în mod special mamei și bunicii care în această lună va împlini frumoasa vârstă de 98 de ani și care așteaptă cu bucurie să participe la vernisajul expoziției. Oaspeții se vor bucura și de un medalion componistic interpretat de violoncelistul Mircea Suchici.

Expoziția va fi deschisă de prof. Ovidiu Bărbulescu, prof. dr. Lucian Irimescu și prof. Nicolae Marinescu. Curatorul expoziției este Mariana Montegaza, artist plastic și reprezentat al Asociației Seniori Art Craiova.
Expoziția va putea fi vizitată până la 4 martie 2024, de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, strada Alexandru Macedonski, numărul 28.
Intrarea este liberă.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.