Cultura de AMBROZIE in cartierul Brestei! Autoritatile ce fac ?

0
56

O buruiana aparent inofensiva este un adevarat pericol pentru sanatate. Ambrozia, caci despre ea este vorba, sau iarba de paragina, cum este cunoscuta in denumirea populara, este o planta care se gaseste la tot pasul. Cel mai grav este faptul ca aceasta produce alergii dintre cele mai neplacute. Alergia la ambrozie este o problema care afecteaza tot mai multe persoane, in ultima perioada, iar autoritatile in masura sa rezolve situatia actioneaza si nu prea.

Ambrozia isi produce efectele incepand din august pana in octombrie, perioada in care ea infloreste si isi imprastie sporii de polen.

Daca in perioada asta veti simti brusc simptomele unei raceli de vara, cu secretii nazale si stranut, luati in calcul si varianta unei alergii produse de aceasta planta, deloc prietenoasa.

Citeste si :  Iohannis a SEMNAT! Lege IMPORTANTA, promulgata de presedinte in aceasta dimineata

Exista si o lege in acest sens : .„Proprietarii sau detinatorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigatii si ai bazinelor piscicole au obligatia sa desfasoare lucrari de prevenire, combatere si distrugere a ambroziei, denumita stiintific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalarii si raspandirii vegetatiei invazive si eliminarea ei in cazul prezentei pe terenurile intravilane sau extravilane.
In scopul distrugerii ambroziei si al prevenirii raspandirii acesteia, proprietarii sau detinatorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, cailor ferate, cursurilor de apa, lacurilor, sistemelor de irigatii si ai bazinelor piscicole vor desfasura periodic, in perioada cuprinsa intre rasarirea acestei plante si aparitia primelor inflorescente, respectiv cel tarziu pana la data de 30 iunie a fiecarui an, lucrari de intretinere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrari si metode specifice. Aceste masuri se mentin pana la sfarsitul perioadei de vegetatie a buruienii ambrozia. Nerespectarea prevederilor (…) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 750 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele fizice si cu amenda de la 5.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele juridice“, art. 3, alin 2/Legea nr. 62/2018.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Ce noutati aduc pentru soferi normele de aplicare a Legii RCA, ce urmeaza sa intre în vigoare zilele acestea. Cine ar putea plati polite RCA cu 50% mai ieftine si cum se va calcula "Factorul N"

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Verificarea si identificarea terenurilor pe care se gaseste ambrozie, de pe raza teritoriala a unitatilor administrativ teritoriale, se efectueaza de catre autoritatile publice locale, prin agentii agricoli angajati sau persoanele desemnate din cadrul acestora.

In tarile civilizate ea este combatuta sistematic si cu succes. La noi, marginile drumurilor de tara, ale cailor ferate, ale culturilor agricole, sunt tivite cu tufe impunatoare de ambrozie.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.