Cum s-a fotografiat Klaus Iohannis la Targu-Jiu

0
498
klaus-iohannis-la-targu-jiu
Cum s-a fotografiat Klaus Iohannis la Targu-Jiu

Președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș au participat, astăzi, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916. Evenimentul a avut loc la Targu-Jiu, în parcul care găzduiește Coloana Infinitului.

Jurnal de Craiova a transmis discursul integral al Presedintelui prezent la Targu-Jiu in care a acuzat grav culmea pe cel care a ales sa candideze la Alegerile Parlamentare din 11 Decembrie culmea chiar pe Victor Ponta .

Preşedintele a vizitat şi celelalte operea ale sculptorului Constantin Brâncuşi din Targu-Jiu, însă a comis o gafă care a stârnit reacţii de revoltă în mediul online. Şeful statului s-a aşezat pe unul dintre „scaunele” de la Masa Tăcerii, deşi acest lucru este interzis.

În mod normal, turişii nu au voie să se apropie de opera lui Brâncuşi, Masa Tăcerii, zona fiind chiar împânzită cu afişe care anunţă interdicţia. Potrivit presei locale, au existat numeroase cazuri de turişti amendaţi pentru că astfel de gesturi. Cu toate astea, Klaus Iohannis a încălcat regulile şi chiar s-a aşezat pe unul dintre scaune. Potrivit România TV, jandarmii şi pazncii din parc nu au intervenit.

klaus_iohannis_58842300

Şi câţiva politicieni (Lia Olguța Vasilescu – PSD, Robert Turcescu – PMP, Mihai Sturzu – PRU) au criticat pe Facebook gestul preşedintelui.

Lia Olguta Vasilescu – PSD a mentionat pe reteaua de socializare Facebook : „Fotografia zilei. Va fi virala. Presedintele a luat loc la Masa Tăcerii… În locul lui as concedia consilierul de imagine. Asa o gafa?”
Iar Robert Turcescu spune pe acelas site de socializare :
„Poftim?!

Later edit:

„Adina Andrițoiu, directoarea Centrului „Constantin Brâncuși”, a declarat că este strict interzisă așezarea cu picioarele pe operele brâncușiene. „Este regretabil ceea ce s-a întâmplat. Este strict interzis ca oricine să pună picioarele pe scaunele sau pe Masa Tăcerii. Poliția locală a aplicat sancțiuni în trecut unor turiști care au încălcat regulile. Tocmai pentru a îi informa, am pus o plăcuță destul de mare lângă operă, sunt indicatoare care arată că nu este voie să stăm pe scaune sau pe Masă. Am decis, alături de domnul primar, să începem un proces de educare în școlile din municipiu”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.