Cum sa te mentii in forma ..

0
162

Cum sa te mentii in forma .. 1Tot mai multe persoane se întreaba ce trebuie sa faca pentru a se mentine în forma având în vedere programul încarcat de la serviciu. Însa da, se poate cu un minimum de efort ?i o dieta echilibrata.

Hidratarea joaca un rol esential în mentinerea sanatatii si în controlarea stratului adipos. Deshidratarea, poate sa apara în special la cei la care senzatia de sete este diminuata sau la cei la care, datorita problemelor legate de incontinenta urinara sau de dificultatea de a se deplasa la baie, evita în mod voluntar ingestia de lichide. De asemenea, în momentul în care apare senzatia de sete, înseamna ca deschidratarea s-a produs.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 4 APRILIE 2018

Daca esti la serviciu si preferi un suc sau ceva racoritor, de recomandat este o limonada, dar nu „de-a gata” la sticla cumparata din marketul din apropriere. Citeste cu atentie eticheta înainte de a face achizitia. Daca vezi zahar sau îndulcitori, aditivi sintetici si culoare artificiala…ia-ti mai bine o apa!

Pe lânga hidratare, exercitiul fizic reprezinta un punct forte în vederea mentinerii în forma. La prima vedere, cu putina miscare nu ai crede ca se poate schimba starea de spirit, însa miscarea este „medicament pentru psihic” întru cât se elibereaza hormonii responsabili pentru starea de bine, simtindu-te bine si randamentul este pe masura. Astfel, sportul poate fi considerat un antidot împotriva depresiei, anxietatii si stresului datorita eliberarii de endorfine, crescând gradul de toleranta la durere, oferind totodata o stare de euforie. Cu alte cuvinte, faci miscare, te ajuti fizic si psihic, devi mai abil nu doar la locul de munca.

Daca consideri ca nu ai timp suficient pentru putina miscare, aminteste-ti ca oricât de ocupata este o persoana, mereu îsi poate face timp si pentru altceva, totul tine, însa de ambitia de autodepasire. Începutul este greu, dar organismul uman se adapteaza la orice. De curând am auzit cum ca “fara durere nu ajungi la placere”, oare se aplica si  în cazul acesta?

Hidratare, miscare… alimentatie –elemente de baza-.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 5 AUGUST 2018

Felul cum manânci si ce manânci se vede asupra corpului. Sarind peste una din mesele principale nu obtii rezultatele dorite. Sarind peste masa de dimineata si energia face la fel…caci micul dejun este considerat cea mai importanta masa a zilei. Înfometarea determina organismul sa stocheze grasimi, asa ca te înseli crezând ca o sa slabesti.

Despre modul cum îti influenteaza alimentatia sanatatea si organismul, vom discuta data viitoare. Asa ca fiti pe faza!

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.