Cum si-a asigurat PSD calea catre frauda, la referendumul pentru familia traditionala

0
71

Cum si-a asigurat PSD calea catre frauda, la referendumul pentru familia traditionala 1Spre deosebire de alegerile locale si parlamentare din 2016, la referendumul pentru revizuire Constitutiei, ce vizeaza definitia familiei, Guvernul nu va mai utiliza sistemul electronic pentru prevenirea votului multiplu. Motivul: Parlamentul, desi a modificat legea, „a uitat“ sa o coreleze cu tehnologia. Si e prea tarziu pentru o ordonanta de urgenta.

Referendumul pentru familia traditionala va purta stampila indoielii, indiferent de rezultat. Motivul? Sistemul informatic care previne votul multiplu si arata in timp real prezenta la urne nu va mai fi instalat in sectiile de vot la referendumul din 6-7 octombrie. Decizia Guvernului PSD este cu atat mai importanta cu cat validarea referendumului va depinde in primul rand de prezenta la vot (minimum 30% din totalul alegatorilor). Sistemul electronic a inlaturat orice suspiciune de frauda electorala la alegerile locale si parlamentare din 2016. PSD a modificat Legea refrendumului in Parlament, insa principalul obiectiv a fost sa-l scoata pe presedintele Klaus Iohannis din procedura de organizare, nu sa previna escrocheriile electorale. „Noi am cerut Parlamentului, anul trecut, cand legea a fost dezbatuta, sa fie introdus sistemul electronic de verificare“, a spus Daniel Barbu, presedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP). Insa majoritatea PSD-ALDE din Parlament a ignorat solicitarea AEP, desi sistemul de preventie a fraudei electorale a functionat fara cusur la alegerile locale si parlamentare din 2016, organizate de Guvernul Ciolos.

Citeste si :  Olguta Vasilescu are o noua functie in PSD ! A pazit ca nici un psdist sa voteze motiunea de cenzura...

Modificarile la Legea referendumului au fost asumate de senatorul PSD Serban Nicolae, care nu a putut fi contactat pentru a explica de ce Parlamentul „a omis“ sa introduca in noua forma a legii aplicarea sistemului electronic. Practic, Parlamentul nu trebuia sa faca altceva decat sa copieze prevederile din Legea de organizare a alegerilor parlamentare din 2016 si apoi sa le insereze in Legea referendumului. Pe scurt: metoda „copy-paste“. Neglijenta Parlamentului putea fi reparata doar de Guvern, prin orodnanta de urgenta.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Audierile pentru sefia ASF au fost amanate!

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

„E prea tarziu ca legea sa fie modificata prin OUG. Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) are nevoie de 120 de zile pentru a instala sistemul electronic. E prea tarziu ca sa mai fie implementat sistemul electronic pentru prevenirea votului multiplu.” – Daniel Barbu, presedinte AEP.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.