Curmalele PREVIN ATACUL DE CORD, ATAC CEREBRAL, TENSIUNE MARITA SI COLESTEROL

0
105

Curmalele PREVIN ATACUL DE CORD, ATAC CEREBRAL, TENSIUNE MARITA SI COLESTEROL 1Printre beneficiile acestui fruct se mai numara si eliberarea de constipatie, dereglari intestinale, probleme de inima, anemie, disfunctii sexuale, diaree, cancer abdominal si multe alte afectiuni.

Acest fruct este foarte bogat in vitamine, minerale si fibre, contine ulei, calciu, sulf, fier, potasiu, fosfor, mangan, cupru si magneziu care sunt benefice pentru sanatate.

Specialistii in nutritie spun ca un consum zilnic al acestui fruct este necesar pentru a asigura o dieta echilibrata si sanatoasa.

Despre Curmale este vorba !

Oamenii consuma curmale in mai multe feluri: sub forma de pasta, pasta amestecata cu lapte, cu iaurt, pe paine cu unt, pentru a-l face mai delicios.

Citeste si :  Dieta Fulger ! Detoxifiere si pierdere in greutate

Iata beneficiile curmalelor, explicate:

In primul rand si foarte important este ca, curmalele sunt usor de digerat si asta ne ajuta sa beneficiem de intreg arsenalul de nutrienti, vitamine si minerale pe care le contine.

Fibrele dietetice din curmale faciliteaza tranzitia deseurilor prin intestin si previne absorbtia colesterolului.

Continutul de fier echilibreaza cantitatea de oxigen din sange iar potasiul controleaza bataile inimii si tensiunea arteriala.

Complexul B din curmale, cum ar fi carotenul, luteina si eaxantina, se absorb in retina pentru a obtine o filtratie optima a luminii si protejeaza impotriva degenerescentei maculare.

Vitamina A protejeaza ochii, pielea, mucusul si chiar plamanii si cavitatea bucala de aparitia cancerului.

Taninul actioneaza impotriva infectiilor si inflamatiilor prevenind sangerari excesive.

Citeste si :  Cate calorii trebuie sa consumi in functie de varsta

Consumul moderat de curmale poate contribui la o stare buna de sanatate, protejand celulele de radicalii liberi, prevenind un atac cerebral, boli coronariene si protejand colonul, prostata, pancreasul, sanii, plamanii.

Studii recente au aratat ca, curmalele sunt eficiente impotriva cancerului abdominal.

Dupa o perioada de post este recomandata consumarea de curmale deoarece confera senzatia de satietate si ne impiedica sa ne supra-alimentam, tendinta fireasca dupa o perioada de post.

Curmalele sunt poate cel mai bun digestiv care vine in plus cu un aport substantial de nutrienti, minerale si fibre iar toate acestea la un loc sunt revitalizante pentru organism si ne confera un plus de energie. Sporirea energiei o simtim la scurt timp dupa consumarea lor.

Citeste si :  Nutritionistii par sa fi ajuns la un consens . Care este cel mai sanatos fruct din lume .

Se mai spune deasemenea ca prin consumarea zilnica a cel putin unei curmale, mentine optima starea de functionare a ochilor pe parcursul intregii vieti.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.