CUTREMUR in Parlament, inaintea motiunii de cenzura: primul semnal ca PSD a pierdut majoritatea!

0
72

O situatie extrem de interesanta s-a petrecut, la Senat, in sedinta de luni seara. Cei de la PSD n-au reusit sa stranga o majoritate calificata pentru a trece legile organice. Dupa ce au picat trei legi organice, cei de la PSD au decis sa intrerupa plenul pentru a nu pica si alte legi mai importante.

Semnalul politic este extrem de important, asta pentru ca PSD mizeaza pe majoritatea din Senat pentru a compensa voturile lipsa de la Camera Deputatilor. Dat fiind faptul ca cei de la PSD nu reusesc sa mai stranga majoritate nici la Senat, asta inseamna ca un prim semnal in privinta motiunii de cenzura a fost dat in Parlament.

”Preambulul motiunii de cenzura de joi s-a petrecut la Senat! In sedinta de plen a Senatului de astazi, PSD a fost incapabil sa isi mobilizeze senatorii pentru a putea trece mai multe legi organice, unele initiate chiar de catre guvernul PSD. Asta in conditiile in care ar fi trebuit sa aiba o majoritate care sa le permita sa treaca toate proiectele initiate de ei. O veche vorba spune ca „atunci cand semeni vant, culegi furtuna”. Asa si povestea PSD-ului de la Senat. Dupa ce au pus umar langa umar sa destructureze ALDE, oamenii dnei Dancila s-au trezit in fata unei situatii ridicole. In loc de majoritate s-au trezit cu o demobilizare completa. Sedinta de plen de la Senat de azi este un semnal ca motiunea de cenzura de joi va trece. Daca astazi cei din PSD au suspendat sedinta la Senat de teama sa nu iasa lucrurile mai rau decat erau, joi nu vor putea sa mai suspende nicio sedinta, iar dna Dancila trebuie sa se supuna votului parlamentar”, a scris Ion Popa, pe Facebook.

Citeste si :  Avertisment incendiar din PSD dupa izbucnirea Corinei Cretu.

El a adaugat ca PSD nu mai are majoritate la Senat, fara ALDE.

„Conducerea PSD din jurul dnei Dancila credea ca dupa ce au momit cativa senatori de la ALDE vor avea majoritate. Ei bine, s-a dovedit ca fara senatorii ALDE, care azi au votat impotriva, PSD nu mai detine majoritatea. AMR trei zile pana la motiunea impotriva guvernului Dancila!”, a adaugat Popa.

Plenul Senatului a fost suspendat, luni, din lipsa de cvorum, deoarece PSD a parasit sala, dupa ce mai multe legi au fost respinse. Printre acestea se numara si proiectul de lege “Legea resurselor hidrominerale”, depus de catre Guvern in procedura de urgenta.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.