Cutremur în Turcia şi Siria ! România trimite tone de ajutoare pentru cei afectați de cutremure

0
165

În țară mulți oameni s-au mobilizat și au început să facă donații pentru sinistrați. Au mare nevoie de haine groase, alimente neperisabile, pături, saltele și radiatoare.

Se pot face inclusiv donații în bani. Țara noastră va trimite și în Siria ajutoare umanitare. Despre dramele din țara măcinată deja de război se știu prea puține lucruri.

În Constanța, unde trăiește o importantă comunitate de turci, oamenii s-au mobilizat cât au putut de repede.

În doar 24 de ore de când s-a anunțat că se pot aduce ajutoare, la Constanța s-au strâns patru tone de haine groase de iarnă și pături.

Selahattin Susli, organizatorul strângerii de ajutoare: „Atât de mulți oameni au venit și nici cu telefoanele nu facem față. De asta am tras și sâmbătă și duminică și săptămâna care vine o să fim la colectare. Continuu adunăm și trimitem la zona la care e nevoie”.

Și în Capitală mai multe primării de sector au pus la dispoziție spații pentru colectarea donațiilor, însă vor aloca și bani din bugetele lor.

Bilanțul morților în Turcia și Siria a depășit 19.000 de persoane. Seismele fac ca eforturile de salvare să fie și mai dificile și mai periculoase, când echipele de salvare se află în clădirile șubrezite.

Chiar şi aşa salvatorii nu renunţă. Şi astăzi, în tot acel dezastru umanitar, s-au întâmplat şi miracole.

Echipele de salvare au reușit să-l scoată, la lumina lanternei, pe Tariq Haidar, un băiețel de 3 ani, dintre dărâmături, la aproximativ 42 de ore după cutremurul din orașul sirian Jandaris. Familia sa nu a putut fi salvată.

Rămas orfan în urma cutremurului care a lovit Siria și Turcia în toiul nopții de luni spre marți, Haidar a fost dus la un spital unde medicii au fost nevoiți să îi amputeze piciorul stâng. Ei încearcă să îi salveze dreptul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.