Dacian Ciolos, in cursa interna PLUS pentru desemnarea candidatilor la europarlamentare: Romania are nevoie vitala de a fi reprezentata in Parlamentul European de oameni competenti

0
156

Dacian Ciolos, in cursa interna PLUS pentru desemnarea candidatilor la europarlamentare: Romania are nevoie vitala de a fi reprezentata in Parlamentul European de oameni competenti 1PLUS a inchis listele de candidatura interna pentru alegerile europene care vor avea loc in 26 mai 2019. In competitia interna s-au inscris 186 de candidati. Urmeaza perioada de validare, in care candidaturile vor fi analizare din punct de vedere procedural. Lista de candidati eligibili va fi anuntata pe 12 ianuarie.

In perioada cuprinsa intre 12 si 15 ianuarie, membrii partidului vor vota candidatii preferati printr-un sistem online securizat. Fiecare membru va putea acorda cate un vot pentru cinci candidati preferati.

In baza numarului de voturi vor fi alesi primii 43 de candidati, care vor forma lista candidatilor pentru alegerile europarlamentare ale PLUS, urmand ca Biroul National sa inainteze Consiliului National spre validare lista finala de candidati la alegerile europene.

Citeste si :  Clotilde Armand a participat azi la dezbaterea "Rolul Presedintelui, despre UE, despre Romania, despre noi"

Printre cei inscrisi pe lista de candidatura interna a PLUS se numara si Dacian Ciolos, care si-a argumentat decizia bazandu-se pe experienta indelungata pe care o are in institutiile europene si pe faptul ca a inteles cum functioneaza Uniunea Europeana. „Nu sunt singurul roman cu o astfel de experienta, dar sunt unul dintre cei care pot folosi aceasta experienta la cel mai inalt nivel. Desigur, multi ma vor acuza ca nu urmaresc decat sa plec departe de tara, in cazul de fata la Bruxelles. Dar nu este asa, iar in perioada urmatoare am sa fac tot ce imi sta in putinta sa conving cat mai multi oameni de bunele mele intentii. Romania are nevoie vitala de a fi reprezentata in Parlamentul European de oameni competenti, care sa lupte pentru binele tuturor romanilor – atat al celor ramasi acasa, cat si al celor din diaspora. Ca sa facem tara noastra bine, e nevoie sa punem la bataie toata priceperea si toata energia noastra, pe toate fronturile. A fi europarlamentar nu inseamna a-ti trada tara. Din contra! Iar planul meu e sa incepem sa reconstruim Romania. Am de gand sa muncesc pentru tara mea si voi face asta si acasa, si in Parlamentul European“, a declarat Dacian Ciolos.

„Sunt primele alegeri la care participa PLUS si vrem sa facem cunoscute intentiile si planurile noastre pentru cat mai multi romani. Noi, toti cei care credem ca Romania trebuie sa se schimbe si ca se poate schimba, trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta. Si sa gasim curajul de a fi normali, de a ne asuma ca suntem doar niste oameni care uneori nu sunt perfecti, dar sunt mereu onesti. As vrea, in primul rand, sa vedeti in candidatura mea un indemn la curaj. Sa nu va mai fie teama de ce vor spune despre voi. Aveti dreptul la o viata normala. Aerul viciat al politicii romanesti poate fi schimbat. E nevoie de curaj si perseverenta. Va invit alaturi de noi, pentru ca impreuna putem schimba Romania“, a transmis Dacian Ciolos in mesajul prin care si-a anuntat inscrierea in cursa interna PLUS.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.